Vítěz testu: PremiumContact 6 od Continentalu vyhlášeny jako nejlepší letní pneu

V letním testu pneumatik, který nedávno zveřejnil britský web Tire Reviews, se PremiumContact 6 od Continentalu staly těmi nejlepšími pneu v testu. Testovanou pneumatikou byla bestsellerová velikost 205/55 R16 pro kompaktní automobily a vozy střední třídy.

Experti testovali celkem 12 modelů pneumatik od evropských, asijských a amerických výrobců v mokrých i suchých podmínkách a jako testovací vozidlo použili Golf 7. Letní pneumatika Continental byla oceněna za vynikající přilnavost a sportovní ovladatelnost v suchém stavu. Dalším bodem kde uspěly byla nejkratší brzdná dráha na suchém asfaltu a zároveň uspěly v zastavení v krátké vzdálenosti na mokru.

Vývojem PremiumContact 6 získali inženýři společnosti Continental produkt, který kombinuje vysokou úroveň bezpečnosti s krátkou brzdnou dráhou. Jedním z cílů vývoje PremiumContact 6 bylo vytvoření pneumatiky, která poskytne přesné ovládání téměř na všech modelech automobilů.

Tracey Mortimer, marketingový ředitel společnosti Continental GB, k výsledkům testu řekl: „Jsme nadšeni, že PremiumContact 6 vyhrály test letních pneumatik na Tyre Reviews. Řada PremiumContact již řadu let vykazuje vynikající výsledky v testech, což dokazuje zákazníkům, že Continental patří ve srovnání mezi přední výrobce prémiových pneumatik.“ PremiumContact 6 jsou vhodné pro širokou škálu vozidel od modelů střední kategorie po SUV a je k dispozici ve velikostech od 15 do 22 palců.

V testovací sestavě byly také RainSport 5 od značky Uniroyal. V porovnání s mezinárodní konkurencí získaly RainSport 5 čtvrté místo a získaly hodnocení „doporučeno“. V přímém aquaplaningovém testu skončily jako první, měly totiž mokrou brzdnou dráhu o dva metry kratší, než nejbližší konkurent. Uniroyal je součástí skupiny Continental. RainSport 5 jsou k dispozici v široké škále velikostí od 15 do 21 palců.

 

Images by Tyre Reviews and Continental AG