Výsledky testů – přinášíme souhrn výsledků celoročky Continental AllSeasonContact

Pokud uvažujete o celoročce, rozhodně zvažte AllSeasonContact od Conti. Celoroční pneumatika nasbírala řadu vítězství v nezávislých testech pneumatik, například v přímém srovnání, které vedle různých konkurentů provedl časopis Gute Fahrt. Přinášíme ale souhrn testů z roku 2022 od několika testerů.

„U pneumatiky AllSeasonContact jsme zvolili zcela nový přístup, který odstraňuje dosavadní slabiny celoročních pneumatik,“ říká Andreas Schlenke, vývojář pneumatik Continental. A snaha se vypaltila.

Sport auto – „velmi dobrá“, celkem na třetím místě

Test magazínu Sport auto hodnotí pneumatiku AllSeasonContact jako „velmi dobrou“ na třetím místě testu. V listopadu 2022 testoval sport auto Deutschland šest celoročních pneumatik ve formátu 235/35 R19 91 Y na voze Hyundai i30N. Jízdní vlastnosti pneumatik na sněhu byly zkoumány ve Finsku a jejich chování na suchu na Contidromu v Hannoveru. sport auto udělil pneumatice AllSeasonContact hodnocení „velmi dobrá“ za vynikající trakci a ovladatelné jízdní vlastnosti na zasněženém povrchu. Ve svém hodnocení testeři upozornili zejména na vynikající přilnavost pneumatiky, její schopnost aquaplaningu a bezpečné ovládání na suchu.

Auto Straßenverkehr – „velmi dobrá“

Šest pneumatik o rozměru 235/35 R19, včetně pneumatiky AllSeasonContact, podrobil tým Auto Straßenverkehru přísnějšímu zkoumání na voze Hyundai i30N, který jezdil po zasněženém povrchu, po silnici zmáčené deštěm a po suchém asfaltu. Výsledkem byl verdikt „velmi dobrý“, který potvrzuje jemnou trakci pneumatiky a její snadnou ovladatelnost na sněhu. Na testující udělala pneumatika AllSeasonContact dojem také vysokou úrovní přilnavosti, nízkým valivým odporem a bezpečnou ovladatelností na suchém asfaltu.

AutoBild Allrad – třetí místo

V říjnu 2022 AutoBild Allrad podrobil zkoušce 11 celoročních pneumatik, přičemž se spojil s asijským výrobcem pneumatik pro testy na mokru a suchu v Papenburgu a Idiadě a se společností SHPG na Novém Zélandu pro test na sněhu. Pneumatiky – všechny v rozměru 225/50 R18 – byly pro daný úkol namontovány na BMW X1. AutoBild Allrad si povšiml vysoké úrovně aquaplaningové bezpečnosti pneumatik AllSeasonContact, jejich dynamických jízdních vlastností za mokra a nízkého valivého odporu a shledal je jako dobře vyvážený prémiový produkt s bezkonkurenčními zimními vlastnostmi a udělil jim hodnocení „dobře“.

Test ACE – „doporučujeme“

ACE (Auto Club Europa) se spojil s německou organizací pro technickou kontrolu GTÜ a rakouským sdružením pro mobilitu ARBÖ, aby společně prověřili schopnosti devíti celoročních pneumatik formátu 205/55 R17 95 V – mezi nimi i pneumatiky AllSeasonContact od společnosti Continental – na voze VW T-Cross. Pneumatiky byly testovány ve Finsku a Španělsku ve spolupráci se skandinávským výrobcem pneumatik. Pneumatika AllSeasonContact přesvědčivě demonstrovala své schopnosti, a to jak díky výjimečné ovladatelnosti na sněhu, tak díky svým výkonům na mokru; byla náležitě oceněna druhým místem a hodnocením „doporučeno“.

Tyre Reviews – čtvrté místo, “doporučujeme”

Britský YouTuber Jonathan Benson se stal díky svým teste mznámým a respekrovaným recenzentem. Jeho test pneumatik pro rok 2022 – zveřejněný na jeho kanálu a webových stránkách YouTube – si posvítil na 10 celoročních pneumatik ve formátu 225/45 R17 94V/W namontovaných na voze VW Golf 7. Benson se spojil s dalším výrobcem pneumatik a provedl testy ve Finsku a Francii. Výsledkem bylo hodnocení „doporučeno“ pro pneumatiku AllSeasonContact, které odráží její dobré jízdní vlastnosti na mokru i suchu, nízký valivý odpor a dobré jízdní a brzdné vlastnosti na sněhu.

Časopis Autožurnál – třetí místo

V říjnu 2022 vyzval slovenský časopis Autožurnál deset celoročních pneumatik formátu 205/55 R16, aby prokázaly své jízdní vlastnosti na suché, mokré a zasněžené vozovce. Pneumatika AllSeasonContact si došla pro třetí místo na sněhu a získala bronzové ocenění v každé z kategorií brzdění, trakce a ovladatelnosti.

Pneumatika AllSeasonContact je k dispozici v rozměrech 14, 15, 16, 17, 18, 19 a 20 palců a je také ideálním řešením i pro elektromobily. Díky inovativnímu složení dezénu, pryžové směsi a tvaru, je rozhodně testy potvrzenou správnou volbou.

 

Images by Continental AG