Zimní Bridgestone Blizzak LM005 v testech boduje již několik let, letos to potvrzuje

V posledních třech letech zvítězila pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 v nejméně 17 testech a v zimních testech 2022 se tato pneumatika opět umístila na předních příčkách testovacích žebříčků.

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 získala například ocenění Test Winner v testu zimních pneumatik 2022 časopisu Auto Bild Sportscars. Vlajková loď zimních pneumatik Bridgestone, která nabízí „vyvážený výkon, dobré zimní vlastnosti a žádné prokluzování“, získala od Auto Bild Sportscars označení „Příkladná“.

Auto Bild Sportscars vyzdvihl jako vítězné vlastnosti pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005 „velmi dobré vlastnosti na sněhu, vysokou přesnost řízení, dynamickou ovladatelnost na mokru i suchu, krátkou brzdnou dráhu na sněhu a mokru, příjemný jízdní komfort a úsporný valivý odpor“.

Tento výsledek navazuje na úspěch v nedávných testech zimních pneumatik časopisů Auto Express a Auto Zeitung, kde se pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 umístila potřetí za sebou na stupních vítězů. Její nejkratší brzdná dráha na mokré vozovce a špičkové výkony při brzdění na suchu a jízdních vlastnostech se ukázaly jako klíčové pro tato ocenění.

Test zimních pneumatik časopisu Auto Zeitung vyzdvihl vytrvalost pneumatik Bridgestone Blizzak LM005 a jejich vynikající výkon v náročných podmínkách.

Vlajková loď zimních pneumatik Bridgestone skončila v testu celkově na druhém místě a Auto Zeitung ocenil její „mimořádně dobré“ výkony na mokré i suché vozovce. V testech aquaplaningu podle časopisu obstála s „nejlepšími výsledky“ a Auto Zeitung dodal: „Přilnavost při deceleračních měřeních a na jízdní dráze je působivá.“

Tento výsledek navazuje na působivé vystoupení v Auto Express Winter Test 2022. Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 se umístila na prvním místě v hodnocení brzdění na mokré vozovce a ovladatelnosti na mokré vozovce a celkově obsadila zasloužené druhé místo.

Taková série není náhodná, při výběru zimních pneumatik ji rozhodně zařaďte do finálního seznamu zvažovaných.

Images by Bridgestone Americas Tire Operations, LLC