Michelin Pilot Sport EV pro elektromobily získala cenu vědeckého magazínu Popular Science

Pneumatika Michelin Pilot Sport EV pro elektromobily získala ocenění jednoho z nejstarších amerických vědeckých časopisů Popular Science „Best of What’s New“ v kategorii automobilů. Pneumatika Pilot Sport EV, která obsahuje technologie zrozené ze závodů Formule E, je nejnovější nabídkou společnosti Michelin pro zákazníky, kteří mohou s jistotou využívat plný potenciál sportovních elektromobilů.

„Jsme nadšeni, že pneumatika MICHELIN Pilot Sport EV byla oceněna jako vítěz, který ukazuje, jak lze zlepšit a zachovat výkonnost díky použití udržitelnějších materiálů,“ řekla Katelyn Berry, viceprezidentka marketingu pro výrobky určené spotřebitelům společnosti Michelin North America, Inc. „MICHELIN je hodnocen odborníky z oboru i spotřebiteli jako značka pneumatik č. 1 v hlavních kategoriích a segmentech a vývoj pneumatik pro elektromobily ve spolupráci s výrobci dokazuje naši oddanost udržitelné budoucnosti. Naše portfolio pneumatik pro spotřebitele je připraveno na revoluci v oblasti elektromobilů a jsme hrdí na to, že naše úsilí bylo oceněno časopisem Popular Science.“

Redakce časopisu Popular Science každoročně od roku 1988 hodnotí tisíce výrobků a hledá 100 nejlepších inovací – průlomových výrobků a technologií, které představují významný pokrok ve svých kategoriích.

„Ocenění ‚Best of What’s New‘ je naším způsobem, jak oslavit nejzajímavější a nejpřevratnější inovace roku. Tato ocenění vyzdvihují převratné vynálezy, které pomáhají zlepšovat náš každodenní život, naši společnost a naši planetu,“ řekl Rob Verger, technologický redaktor časopisu Popular Science. „Od budoucnosti letecké dopravy po revoluční výrobky pro péči o pleť a od udržitelného vybavení pro pobyt venku po gadgety, které mění pravidla hry – letošní seznam je vzrušující směsicí, kterou hrdě nazýváme ‚To nejlepší z toho, co je nového‘.“

Pneumatika MICHELIN Pilot Sport EV přímo těží z pokroku, kterého Michelin dosáhl během sedmi sezón ve Formuli E, a využívá technologii ElectricGrip Compound, která se vyznačuje tvrdou směsí pro střed běhounu zajišťující přilnavost potřebnou pro zvládnutí vysokého točivého momentu elektrických sportovních vozů. Spotřebitelé se mohou těšit na nízký valivý odpor, který prodlužuje dojezd až o 37 kilometrů, a o 20 % nižší vnímatelný hluk na silnici díky technologii MICHELIN AcousticTM, která má podobu speciálně vyvinuté polyuretanové pěny snižující hluk v kabině.

Společnost Michelin již mnoho let soustavně pracuje na snižování ekologického dopadu svých výrobních činností s cílem dosáhnout do roku 2050 čistých nulových emisí pro rozsah 1 a 2. Aby dosáhla uhlíkové neutrality po celou dobu životnosti své pneumatiky a vyhověla požadavkům majitelů sportovních elektromobilů, zavázala se společnost Michelin snížit dopad na životní prostředí spojený s výrobou pneumatiky a její dopravou na místo prodeje.

Images by Michelin North America, Inc.