Michelin představil hned tři nové motocyklové pneu pro rok 2024

Společnost Michelin představila na veletrhu EICMA v Miláně tři nové motocyklové produkty pro rok 2024.

Michelin má ve vývoji moto pneu slušnou tradici, a to 130 let. Vůbec první vyrobená pneumatika Michelin byla určena pro motocykl. A jsou stále oblíbené, řady Michelin Power a Michelin Anakee byly homologovány prémiovými výrobci, jako jsou BMW Motorrad, Triumph, KTM a Honda spolu s mnoha dalšími. Pojďme si představit jaké novinky se tedy objeví.

Michelin Power 6: Pneumatika pro každodenní použití kombinující zábavu a sportovní výkony

Nová pneumatika Michelin Power 6 je určena širokému okruhu uživatelů sportovních motocyklů, kteří hledají sportovní charakter a čistý požitek z jízdy. Tato nová pneumatika bude referenční pro budoucí pneu značky Michelin uvedené na trh ve sportovním segmentu. Zkrátka vlajková loď.

Kromě sportovních výkonů tato pneumatika dbá na kilometrový výkon pro každodenní jezdce nebo ty, kteří cestují na dlouhé vzdálenosti. Přilnavost na suchu i mokru, stejně jako ovladatelnost a sportovní charakter činí z této pneumatiky vhodnou odpověď na požadavky jezdců na sportovních motocyklech. Tato pneumatika je k dispozici v široké škále rozměrů, je vhodná pro motocykly s objemem nad 300 cm3 a byla již homologována na novém modelu KTM 390 Duke 2024.

Michelin Power GP 2: Mistr závodních tratí je homologován i pro silnice

Tato evoluce pneumatiky Michelin Power GP, určená pro závodní okruhy, homologovaná pro silnice, určená pro majitele supersportovních motocyklů, vstupuje do nové dimenze. Nová pneumatika poskytuje ještě vyšší úroveň přilnavosti na mokrém i suchém povrchu než její předchůdkyně, která již byla špičkou v této kategorii.

Díky své úrovni přesnosti jízdy umocňuje zážitek z jízdy na okruhu a umožňuje i těm nejzkušenějším jezdcům posouvat své limity na trati. Nová pneumatika Michelin Power GP 2 využívá stejné vývojové nástroje, jaké se používají pro pneumatiky MotoGP.

Michelin Anakee Road: výkonný silniční model Michelin se specifickým vzhledem pro adventure bajky

Tato nová pneumatika doplňuje řadu Anakee, která se může pochlubit dalšími dezény pro agresivnější použití v terénu, Anakee Wild a Anakee Adventure, a je určena pro dobrodružné cestovní motocykly používané na dlouhé cesty i pro každodenní cestování. Stejně jako jsou tyto motocykly všestranné, je stejně široký i rozsah jejich použití.

S novou pneumatikou Michelin Anakee Road navrhla společnost Michelin pneumatiku určenou motocyklistům, kteří dávají přednost silničnímu povrchu. Tato nová pneumatika poskytuje vysokou úroveň přilnavosti za sucha i mokra, dlouhou životnost a stabilitu. Design pneumatiky byl vytvořen tak, aby byl v souladu se stylem těchto motocyklů, které se v průběhu generací odlehčily, ale stále mají impozantní rozměry a hmotnost.

Takto je popisuje Edouard De Peufeilhoux, ředitel divize 2-Wheels společnosti Michelin: „Inovace jsou základem strategie společnosti Michelin. Investujeme do vývoje našich řad motocyklových pneumatik, abychom byli vždy referencí v této oblasti jak pro jezdce, tak pro výrobce OEM. Po náročných podmínkách na trhu v roce 2023 jsme pevně přesvědčeni, že motocyklisté se touží vrátit na silnice a tratě. Úzce jsme spolupracovali s výrobci motocyklů, abychom zajistili, že pneumatiky Michelin díky svému výkonu přispějí k potěšení z jízdy každého jezdce a budou splňovat specifika nových modelů motocyklů představených na veletrhu EICMA. Díky tomu jsme nesmírně hrdí na vývojový tým, který navrhl tyto tři nové produkty představené na konci roku. V průběhu roku 2024 bude představeno mnoho nových pneumatik pro různé segmenty trhu, a to po celém světě: Michelin Power 6, Power GP 2 a Anakee Road jsou jen začátkem technické revoluce značky Michelin!“

Nové pneumatiky Michelin budou k dispozici prodejcům prostřednictvím autorizovaných distributorů od ledna 2024.

 

Images by The Michelin Group