Jaké zimní pneumatiky Continental byly v testu časopisu Auto Bild hodnoceny jako příkladné?

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 P získala v testu zimních pneumatik z 5. října 2023 od německého časopisu Auto Bild skvělé hodnocení Příkladné. Testu se zúčastnilo celkem 54 výrobků o rozměru 225/45 R 18 od evropských, amerických a asijských výrobců. Testovacím vozidlem bylo BMW řady 3.

Pneumatika WinterContact TS 870 P získala známky 1 a 2 na sněhu, mokré vozovce a suché vozovce. Redaktoři časopisu Auto Bild shrnuli své dojmy slovy: „zimní talent s vyváženými výkony za každého počasí, dynamickým ovládáním na mokré i suché vozovce a krátkou brzdnou dráhou“. Pneumatika z vývojového oddělení společnosti Continental v Hannoveru získala také známku „dobrá“ za kilometrový výkon a valivý odpor, které ovlivňují hospodárnost.

Do testu časopisu Auto Bild byly zařazeny také zimní pneumatiky značek Uniroyal, Semperit a Barum spadající pod společnost Continental. Každá z nich obdržela známku „uspokojivý“. Pneumatika Uniroyal WinterExpert vykazovala „vyvážené jízdní vlastnosti na zasněžené a mokré vozovce“, zatímco Semperit Speed-Grip 5 vynikala vhodností pro zimní podmínky a dobrou ovladatelností na suchu. Pneumatika Barum Polaris 5 byla chválena za nízkou cenu, dobré jízdní vlastnosti na sněhu a dynamickou ovladatelnost na suchu.

Pneumatika WinterContact TS 870 byla vyvinuta pro vozidla třídy mini až střední třídy. Na tuto zimní pneumatiku se mohou v chladném období spolehnout i sportovnější kompaktní vozy. K dispozici je široká škála rozměrů s průměrem od 14 do 18 palců, poměrem stran od 40 do 70 a šířkou od 155 do 225 milimetrů. Patří mezi ně i pneumatiky s ochrannými žebry na ráfku a znaky XL pro vyšší maximální zatížení. Rychlostní kategorie dosahují až 240 km/h.

Pro větší automobily a vozy SUV s výkonnými motory jsou pneumatiky WinterContact TS 870 P ideální volbou. Nabízí krátkou brzdnou dráhu, přesné řízení a spolehlivé jízdní vlastnosti na suché, mokré i zimní vozovce. Pneumatiky jsou k dispozici s průměrem od 16 do 22 palců, poměrem stran od 30 do 70 procent a šířkou od 205 do 325 milimetrů. Pneumatiky WinterContact TS 870 P jsou schváleny předními evropskými výrobci vozidel a dosahují rychlosti až 270 km/h.

WinterContact TS 870 P skončily celkem třetí těsně za Goodyear UltraGrip Performance 3 a vítězy se staly Michelin Pilot Alpin 5.

Images by Continental AG, autobild-de