Air France a jejich servisní síť podepisují smlouvu s Goodyear na 10 let, budou obouvat Boeing 737 Next Generation

V příštích deseti letech budou Air France Industries A Transavia vybavovat svá letadla 737 NG leteckými pneu Goodyear Flight Leader, které slibují větší spolehlivost a kapacitu.

„Jsme přesvědčeni, že pneumatiky Goodyear Flight Leader přinesou naší flotile 737 NG vynikající výkon a podpoří naše globální cíle udržitelnosti díky jejich protektorovatelnosti,“ říká Ton Dortmans, EVP KLM Engineering & Maintenance. Továrna na protektorování společnosti Goodyear v Tilburgu se nachází v těsné blízkosti hlavního nizozemského letiště ve Schiphol, což umožňuje rychlý a efektivní zákaznický servis.

Unikátní tvar osnovy kordů předpětí pneumatiky Goodyear Flight Leader pomáhá snižovat napětí když pneumatika osciluje od napětí po kompresi. Díky vynikající konstrukci pláště bude pneumatika fungovat v širokém rozsahu provozních podmínek. Vyznačuje se speciálně složeným dezénem běhounu a velkou kontaktní plochou, která nabízí univerzálnost pro provoz na různých typech přistávacích drah. K dispozici jsou dvě velikosti, jedna pro příď a jedna pro hlavní pneumatiky s rychlostím indexem 225 MPH na jednotku.

„Jsme rádi, že můžeme úzce spolupracovat s AFI KLM E&M a poskytnout flotilám 737 NG KLM a Transavia jednu z našich nejuniverzálnějších řad, Flight Leader.“ Naším vývojovým zaměřením je poskytovat zákazníkům nejlepší kvalitu ve své třídě, protože každé přistání se počítá. Těšíme se, že podpoříme různorodý provoz společností KLM a Transavia při optimalizaci celkové kontroly nákladů. “ říká Loïc Ravasio, generální ředitel společnosti Goodyear Aviation EMEA.

Od vývoje první pneumatiky na světě pro letadla v roce 1909 až dodnes je Goodyear na špičce v oblasti inovací v leteckém průmyslu. Goodyear je stále dodavatelem pro přední výrobce letadel, a to jak pro komerční, vojenské a všeobecné letectví, vyvíjí také pneumatiky pro největší dopravní letadla na světě.

Co je AFI KLM E&M? Jde o podnik Air France Industries KLM Engineering & Maintenance, který je významným poskytovatelem služeb jako údržba, opravy, generální opravy pro letecký průmysl. Pro AFI KLM E&M pracuje asi 14000 zaměstnanců a zajišťuje komplexní technickou podporu pro letecké společnosti, od inženýrství a údržby tratí až po generální opravy motorů, aerodynamických konstrukcí až po správu, opravy a dodávky leteckých komponent a vlastní logistickou síťí.

A kdo je Air France-KLM Group? Je to dopravce a globální gigant se silnou evropskou základnou, hlavními oblastmi podnikání skupiny Air France-KLM Group jsou osobní doprava, nákladní doprava a letecká údržba. Air France-KLM je přední společností v oblasti mezinárodní dopravy v Evropě. Svým zákazníkům nabízí přístup k síti pokrývající více než 250 destinací díky společnostem Air France, KLM Royal Dutch Airlines a Transavia. S flotilou 554 letadel a se 104 miliony cestujících přepravených v roce 2019 Air France-KLM provozuje až 2300 letů denně, zejména ze svých uzlů v Paříži z letiště Charles de Gaulle a Schipholz v Amsterodamu.

Images by AFI KLM E&M and Goodyear Tyres UK Limited