Barumky vstoupí v roce 2022 plně na celosvětový trh průmyslových pneu. V portfoliu Continentalu budou určeny pro segment levných pneu

Divize Continental Commercial Specialty Tires pro průmyslové pneu posílí ve své hierarchii značku Barum a uvede ji na globální trh.

Výrobce průmyslových pneumatik nyní nabízí přizpůsobené portfolio pneumatik pod značkami Continental, General Tire a Barum, kde každá ze značek se orientuje na různé segmenty trhu a požadavky zákazníků. Značka Continental nabízí širokou škálu prémiových pneumatik, značka General Tire poskytuje portfolio společnosti pro střední třídu, zatímco pod značkou Barum prezentuje pneumatiky pro na cenu orientovaný segment.

Existuje ale ještě řada Continental Solid Tyres, což jsou průmyslové pneumatiky. Ty jsou ideální pro náročné nasazení s vysokou intenzitou, kde je vyžadována velmi vysoká úroveň kilometrového nájezdu, výdrže a odolnosti. Například pneumatiky Super-Elastic a Press-on-Band (POB) jsou extrémně stabilní a díky směsi Continental Plus zajišťují nízký valivý odpor.

konstrukce pevné pneumatiky v řezu

Nižší tvorba tepla v pneumatice tak vede ke zvýšení energetické účinnosti a spolehlivému výkonu v nejnáročnějších prostředích s nepřetržitým provozem. Pneumatiky jsou ideální pro vysokozdvižné vozíky a další průmyslové vozy používané ve výrobě, skladování, logistice a pozemní obsluze letišť. Nasazují se na výrobní a průmyslové provozy, kde je velmi důležitá stálá čistota pracovního prostředí, například v potravinářském nebo farmaceutickém průmyslu, využívají výhod těchto pneumatik, které nezanechávají na podlahách černé stopy po pneumatikách.

V roce 2021 uvede Continental na trh tři zcela nové produkty General Tire pro vysokozdvižné vozíky, přívěsy a další typy průmyslových zařízení. Jde o tyto tři pneu:

General Tire Lifter je superpružná pneumatika pro vnitřní i venkovní logistické aplikace s důrazem na odolnost a robustnost. Pneumatika General Tire Lifter je ideální pro středně intenzivní použití a používá se především v provozech s maximálně dvousměnným provozem, kde je kladen důraz především na to, aby byla práce vykonána bez obav z prostojů souvisejících s pneumatikami.

General Tire pochopitelně nedělá jen průmyslové pneu, soustředí se například i na gumy na osobní vozy do terénu

Pneumatika General Tire Smooth POB byla vyvinuta především pro použití v interiéru, kde hladký profil nejlépe zajišťuje optimální trakci na tvrdém, rovném povrchu v halách.

Pneumatika General Trac s drážkami v běhounu je určena pro provozy, kde je potřeba vysoká přilnavost, například na rampách a pro venkovní použití, kde jsou povrchy více nerovné a hrozí na nich déšť, potažmo riziko mokrého a kluzkého povrchu.

Pneumatiky General Tire Lifter a Smooth jsou k dispozici také v „čisté verzi“, určené speciálně pro použití v průmyslovém prostředí, kde by pneumatika neměla zanechávat černé stopy.

Řady Continental a General Tire doplňuje nová plná pneumatika Barum Industry, která je vhodná zejména pro nasazení ve firmách kde se soustředí především na náklady a budou zatíženy jen krátkými provozními cykly.

Pneumatiky Barum byly speciálně přepracovány pro provozy, které používají vysokozdvižné vozíky jen příležitostně nebo kde je jejich využití nízké. Pro tyto provozovny poskytují pneumatiky Barum Industry podle výrobce za svou cenu požadovaný výkon, aniž by uživatele nechaly na holičkách.

Řada Barum Industry bude celosvětově uvedena na trh v průběhu roku 2022.


Images by Continental AG