Nová zimní Goodxear pro SUV, 4×4 a crossovery má šanci stát se top produktem

Společnost Goodyear oznámila uvedení pneumatik UltraGrip Performance+ SUV. Tato nová řada pneumatik pokrývá rostoucí trh sportovně užitkových vozidel (SUV) a crossoverů tím, že spotřebitelům nabízí technologiemi nabitou zimní pneumatiku, která zvyšuje všestrannost a přispívá k bezpečnosti jejich vozidel.

Sestra této pneu – Goodyear UltraGrip Performance+ pro běžné automobily, již byla oceněna jako vítěz testu časopisu Auto Bild1 v testu 11 značek zimních pneumatik. Pneumatika UltraGrip Performance+ SUV přebírá tuto oceněnou technologii a nabízí ji v balení určeném pro stále silnější trh SUV.

Trh se zimními prémiovými SUV je jedním z nejrychleji rostoucích v oboru pneumatik. Řidiči, kteří hledají všestrannost vozů SUV, hledají pneumatiky, které splní jejich požadavky na bezpečnost a bezpečnou trakci. Výsledkem je, že se jedná o rostoucí trh s 8% nárůstem za posledních deset let. Segment SUV se také posouvá směrem k větším rozměrům ráfků. Předpokládá se, že prodej pneumatik s průměrem ráfku nad 19″ vzroste v období 2019 – 2024 o 8 %.

Obchod s pneumatikami se stále více zaměřuje na tyto segmenty s vysokou hodnotou a vysokou poptávkou. Společnost Goodyear vyvinula balíček technologií, díky nimž se pneumatika UltraGrip Performance+ SUV má všechny předpoklady zaujmout přední příčky.

Společnost Goodyear dosáhla u této gumy nárůstu kilometrového výkonu (oproti svému předchůdci) o 13 % a zlepšení výkonu ve všech zimních podmínkách. Toho bylo dosaženo integrací následujících inovací do pneumatiky UltraGrip Performance+ SUV:

  • Technologie Mileage Plus: Vysoká elasticita běhounu vede k lepší odolnosti proti opotřebení, což zvyšuje životnost a kilometrový výkon.
  • Technologie Winter Grip: Nová směs zvyšuje pružnost pryže při nízkých teplotách a zajišťuje lepší přilnavost na sněhu i ledu.
  • Technologie Traction Protect: Obsahuje pokročilou pryskyřici, která zlepšuje deformační a reformulační schopnosti pneumatiky. Výsledkem je rychlejší přenos brzdných sil do přilnavosti.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel společnosti Goodyear pro spotřební pneumatiky v regionu EMEA, řekl: „Pneumatika UltraGrip Performance+ SUV kombinuje naše vítězné zimní technologie s našimi zkušenostmi s vývojem pneumatik pro požadavky řidičů vozů SUV, 4×4 a crossoverů. Mnoho z těchto řidičů přitahuje k těmto typům vozidel touha po bezpečnosti, trakci a všestrannosti. Pneumatika UltraGrip Performance+ SUV poskytuje těmto řidičům pneumatiku, která je schopna plnit své úkoly i v těch nejnáročnějších zimních podmínkách.“

Široká nabídka zahrnuje 33 SKU od 16″ do 20″. To pokrývá širokou škálu vozů SUV a crossoverů od kompaktního městského segmentu až po prémiové velké vozy 4×4.


Images by Goodyear Tire & Rubber Company