Výrobce Kumho zvítězil se svou originální hybridní pneumatikou v mezinárodních cenách IDEA

Po získání ocenění International Forum (iF) Design a Red Dot Design Awards si společnost Kumho Tire připsala další úspěch. Koncept jejich e-NIMF Airless a hybridní pneumatiky e-TOPs byly vyhlášeny vítězem na přehlídce 2020 International Excellent (IDEA) v kategorii dopravy.

Cena IDEA, kterou pořádá společnost Industrial Designers Society of America (IDSA) od roku 1980, hodnotí vítěze v pěti klíčových charakteristikách: inovativní design, uživatelská zkušenost, uživatelské výhody, společenská odpovědnost podniků a estetické hodnoty. Je uznávána jako jedno ze tří nejlepších světových ocenění za design, společně s Mezinárodním fórem designu (iF) a Německou cenou Red Dot Design Award. IDSA představuje nejlepší vítěze IDEA ve svém časopise Innovation, na webu i dalších médiích.

Pneumatika e-NIMF Airless Tire představuje pneumatiku budoucnosti. Žádné další kontroly tlaku vzduchu, žádné prázdné gumy.

Pneumatika e-NIMF Airless

Na rozdíl od běžných pneumatik má pneumatika e-NIMF odnímatelný běhoun, který poskytuje vynikající stabilitu a jeho pravidelná výměna může být prováděna téměř neomezeně. Podle výsledku rozsáhlého testování a simulace jejího tvaru společností Kumho je tato ekologická, bezdušová a bezúdržbová pneumatika až pozoruhodně podobná klasickým pneumatikám.

Hybridní pneumatika e-TOPs maximalizuje výhody bezvzduchových pneumatik a minimalizuje jejich nevýhody.

Hybridní pneumatika e-TOPs

Tento revoluční hybridní produkt spojuje silné stránky pneumatik a bezdušových pneumatik. Zatímco její vnitřní, méně zranitelná část, obsahuje objem vzduchu, na vnější části je pneumatika chráněna před defektem díky běhounu na bezvzduchové části, která je tvořena paprskovou konstrukcí. Společnost Kumho také zjistila, že tento produkt má stejný výkon jako běžné pneumatiky, přičemž se na základě výsledků zkoušek dokáže vyhnout problémům s únikem vzduchu.

„Vítězství v cenách IDEA je poctou pro celou společnost,“ řekl Jung Il-taik, vedoucí divize výzkumu a vývoje v Kumho Tire. „Zaměřujeme se na vytváření čistších, bezpečnějších a chytřejších produktů v reakci na změny v automobilovém průmyslu a budeme i nadále zlepšovat uživatelský komfort prostřednictvím našich pokročilých technologií a konstrukčních schopností.“

Přestože u nás není značka Kumho masově známá, je to jeden z největších světových výrobců pneumatik s více než 60 letou historií s bohatými zkušenostmi na poli inovací. Často se objevuje na sportovních vozech.


Images by Kumho Tire Co. Inc. and Industrial Designers Society of America