Bridgestone Blizzak LM005 opět vyhrála německý test zimních pneumatik

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 pokračuje ve svých úspěších i v nové testovací sezóně a stala se vítězem testu zimních pneumatik Auto Motor und Sport 2023. Toto nejnovější vítězství znamená, že pneumatika Blizzak LM005 dosáhla na nejvyšší příčku v nezávislém testu pneumatik již podevatenácté od svého uvedení na trh v roce 2019.

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 již v minulosti prokázala, co je na zimních podmínkách to podstatné, a na začátku letošní sezóny testů zimních pneumatik se opět umístila na vrcholu.

Vedoucí produkt řady Blizzak společnosti Bridgestone zůstal v hledáčku testovacích expertů německého odborného časopisu – zejména jako pneumatika, která „na suché vozovce nedělá chyby“ a dokáže přesvědčit i na mokré vozovce s tím nejlepším hodnocením.

V testu zimních pneumatik časopisu Auto Motor und Sport byla pneumatika BlizzaK LM005 testovaná v rozměru 255/45 R20. Hodnocena byla z hlediska vlastností na suchu, mokru a sněhu na elektrických vozidlech i na vozidlech se spalovacími motory. A byla označena za nejlepší v testu a dosáhla nejlepších hodnocení na mokru i na suchých silnicích.

Pneumatika získala nejvyšší skóre při brzdění na mokru, které je obzvláště důležité z hlediska bezpečnosti, a přesvědčila testující „vynikající přilnavostí a nejlepší ochranou proti aquaplaningu“. Tato zimní speciálka vynikla také v ekologickém hodnocení díky nejlepšímu valivému odporu. „První volba pro vozidla s akumulátorovým pohonem,“ shrnuli to odborníci z Auto Motor und Sport, když vyhlásili Blizzak LM005 vítězem testu.

Blizzak vítězi v zimních testech již několik let v řadě

Steven De Bock, viceprezident pro spotřební pneu společnosti Bridgestone pro EMIA, uvedl: „Jsou to velmi dobré pneumatiky a jsme mimořádně potěšeni, že naše pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 opět dokázala přesvědčit odborníky z Auto Motor und Sport. Za zmínku stojí zejména to, že v testu prokázala své vynikající výkonnostní vlastnosti pro různé koncepce pohonu. Její výkonnost a vysoké bezpečnostní rezervy hovoří samy za sebe, zatímco prvotřídní výsledek v oblasti valivého odporu dokazuje náš přístup k vývoji orientovaný na budoucnost.“

Uvidíme, zda tato pneu získá v letošních zimních testech dostatečně silného vyzyvatele.

 

Images by Bridgestone Corporation