Nová pneu pro 4×4 Falken WILDPEAK R/T01 s extrémní odolností

Společnost Falken Tyre Europe rozšiřuje svou nabídku pneumatik pro vozy 4×4 uvedením modelu WILDPEAK R/T01 pro náročný terén. Konstrukce a struktura běhounu pneumatiky R/T01 byla navržena s ohledem na nejnáročnější použití a je určena k zajištění maximálního výkonu v tom nejsložitějším terénu.

Nová pneumatika WILDPEAK bude zpočátku nabízena v devíti různých rozměrech od 16 do 20 palců, s rychlostním indexem „Q“. Vzhledem ke svému záměru být profesionální terénní pneumatikou (POR) nemá pneumatika WILDPEAK R/T01 žádné další označení na štítku EU. Nový dezén kombinuje klíčové vlastnosti verzí Falken All-Terrain (A/T) a Mud-Terrain (M/T), což vede k ideální kombinaci trakce, odolnosti a dlouhé životnosti pro vozidla s pohonem všech kol v extrémních podmínkách. To by mělo být přínosem pro stavebnictví, lesnictví, zemědělství a expedice, stejně jako pro terénní nadšence a ty, kteří rádi cestují mimo vyšlapané cesty.

Dezén WILDPEAK R/T01 je nabitý funkcemi, které vzbuzují důvěru při zdolávání těch nejtěžších jízdních tras a zároveň poskytují nízkou míru opotřebení a vysokou odolnost. Hybridní dezén pro terénní jízdu sdílí podobnosti s dezénem WILDPEAK A/T a vyznačuje se velkou styčnou plochou a tuhými bloky běhounu pro maximální spolehlivost při ujetí kilometrů, výkon na silnici a odolnost v terénu.

Pokud jde o schopnosti M/T, je pneumatika WILDPEAK R/T01 díky svému dezénu s otevřenými rameny vhodná nejen pro překonávání blátivého terénu, ale je dobře vybavena i pro jízdu po kamenech. Vynikající samočisticí vlastnosti běhounu poskytují dokonalou obranu proti blátu a kamenům, zajišťují nejlepší přilnavost a vynikající trakci. Třívrstvá bočnice zajišťuje potřebnou odolnost proti proříznutí, robustnost a dodatečnou ochranu, která poskytuje maximální přilnavost, když je to nejvíce potřeba.

„Pneumatika WILDPEAK R/T01 je náš špičkový model pro jízdu v terénu a byla vyvinuta tak, aby zvládla i ty nejnáročnější podmínky. S těmito pneumatikami mohou vozidla dojet do cíle na jakémkoli povrchu, bez ohledu na to, jak náročný je,“ ujišťuje Andreas Giese, ředitel společnosti Falken Tyres Europe GmbH. „Naše nabídka pneumatik, která byla již dříve rozsáhlá díky řadám A/T3WA a M/T, je nyní doplněna o další atraktivní model WILDPEAK R/T01.“

Od uvedení pneumatik Falken WILDPEAK M/T v roce 2018 společnost Falken neustále rozšiřuje svou nabídku pneumatik s vysokou vhodností pro jízdu v terénu a pro vozidla schopná jízdy v terénu. Nabízí nejlepší vlastnosti a schopnosti ve své třídě, které umožňují zdolávat i ten nejtěžší terén. Pneumatiky řady WILDPEAK jsou proto také součástí originální výbavy pro vozidla výrobců, jako jsou Mercedes Benz a RAM.

Kromě mistrovských výkonů v terénu a mimořádně dobrých jízdních vlastností na silnici zaujaly pneumatiky WILDPEAK M/T během Rallye Dakar 2022 Classic v Saúdské Arábii, kde absolvovaly 7 500 km jízdy náročným terénem s nulovým počtem defektů.

Pneumatika WILDPEAK R/T01  bude k dispozici od 1. čtvrtletí 2024.

Images by Falken Tyre Europe GmbH