Vítěz testu letních pneumatik je Hankook. Jejich supervýkonné Ventus S1 evo 3 nadchly porotu

Nejnovější verze výkonné pneumatiky Hankook Ventus S1 evo 3 získala své první vítězství v testu letních pneumatik 2021 časopisu Auto Express. 

Testy pneumatik časopisu Auto Express jsou od roku 1998 považovány za měřítko výkonu, bezpečnosti a spotřeby paliva pro spotřebitele, kteří hledají nezávislé poradenství v oblasti pneumatik.

V testech, které byly zveřejněny v zářijovém speciálním vydání 2021, soutěžila pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 s deseti dalšími značkami letních pneumatik ve velmi prodávaném rozměru 225/45 R17.

Každá pneumatika byla na zkušebním okruhu v severním Německu hodnocena v řadě klíčových hodnocení výkonnosti, včetně přilnavosti na mokru, přilnavosti na suchu, hlučnosti, spotřeby paliva a ceny.

Všechny výsledky testů byly převedeny na procenta, aby přesně odrážely relativní výkonnost pneumatiky, a ty se v podstatě sečetly, aby se získal konečný výsledek.

Pneumatika Ventus S1 evo 3 se v testu umístila na prvním místě také v kategorii přilnavosti na mokru, což je oblast, kde řidiči nejčastěji překračují možnosti přilnavosti pneumatik.

Auto Express komentoval výsledky takto: „Dojet o dva metry před dalším nejlepším testovaným kusem – který jel ještě 13 km/h, když Ventus už vůz zastavil – si zaslouží pozornost. Hankook vynikal nejen na rovné dráze, ale i na mokrém okruhu, kde se snoubil silný výkon přední části vozu s přilnavou zadní částí.

„Vyváženost byla dobrá, precizné umístění ocelových prutů umožňovalo bezpečný průjezd zatáčkami na plný plyn. Dobře fungovala i v testech aquaplaningu na hlubší vodě.“

Sanghoon Lee, prezident společnosti Hankook Tire pro Evropu, řekl: „Jsme potěšeni výsledkem v nejnovějších testech letních pneumatik, které provedl časopis Auto Express. Pneumatika Ventus S1 evo 3 již získala ocenění Highly Recommended v testu pneumatik Tyre Reviews 2021 UHP a toto nejnovější ocenění podtrhuje náš závazek poskytovat řidičům vynikající ovladatelnost po celou dobu výkonné akcelerace a také vynikající brzdný výkon na mokru.“

 

Images by Hankook Tire group