Bridgestone u Guinessova rekordu! Dodávka na pneu Duravis má nejdelší dojezd

Bridgestone za pomocí pneumatik Duravis a svého projektu Webfleet pro správu vozového parku, překonal rekord v Guinessově knize rekordů v ujetí největší vzdálenosti elektrickou dodávkou na jedno nabití, bylo to neuvěřitelných 500,8 km.

Rekordního výkonu dosáhli řidiči sponzorovaní společností Webfleet Kevin Booker, Sam Clarke a Fergal McGrath ve voze FIAT E-Scudo vybaveném energeticky úspornými pneumatikami Bridgestone Duravis.

Kompaktní dodávka s baterií o kapacitě 75 kWh ujela na okružní trase přes hrabství Cambridgeshire, Lincolnshire a Northamptonshire. Cesta trvala 13 hodin a 9 minut. FIAT E-Scudo nepotřeboval žádné úpravy a trasa kombinovala městské a venkovské silnice, aby kopírovala podmínky jízdy v reálných podmínkách.

Vůz E-Scudo byl pro tuto výzvu vybrán speciálně díky nejlepšímu dojezdu ve své třídě a konstrukci zaměřené na komfort, která zahrnuje opatření, jako je poloha za volantem podobná osobnímu automobilu a špičkové odhlučnění, aby se minimalizovaly otřesy a vibrace.

Rekord demonstruje nejen schopnosti elektrických dodávek a pokročilé technologie pneumatik Bridgestone pro podniky a městskou mobilitu, ale také vliv práce řidičů na spotřebu energie elektromobilů.

V současné době je na trhu více než 200 pneumatik a data z propojených elektromobilů v systému Webfleet hrají zásadní roli zejména u elektrovozů, protože umožňují podnikovým flotilám sledovat chování řidičů a vozů, porovnávat jejich energetickou výkonnost a dokonce analyzovat kinetickou energii získanou rekuperačním brzděním a poskytovat cílený koučink tam, kde je to nejvíce potřeba.

Pneumatiky Bridgestone Duravis, které si společnost Webfleet pro tento pokus vybrala, byly považovány za klíčovou součást pokusu o světový rekord, protože nabízejí vynikající kilometrový výkon a nízký valivý odpor.

Řidiči McGrath i Booker jsou držiteli předchozích rekordů v hospodárnosti a spotřebě benzinu a nafty a nyní i u elektromobilu. Nyní nashromáždili šest Guinessových rekordů souvisejících s řízením.

President britského autoklubu Edmund King k tomu dodal: „Úspěch je o to působivější, že byl dosažen v dodávce. Víme, že někteří řidiči mají obavy z dojezdu elektrovozů, takže demonstrace toho, jak daleko mohou elektromobily dojet na jedno nabití, je nesmírně pozitivní. Jsme hrdí na to, že jsme jedničkou mezi poskytovateli podpůrných služeb pro řidiče elektromobilů a pomáháme jednotlivcům i vozovým parkům s důvěrou přijímat elektrifikaci, takže bylo fantastické, že jsme se na tomto světovém rekordu podíleli.“

 


Images by Bridgestone Corporation