Bridgestone získává titul VÝROBCE ROKU letních pneumatik

Společnost Bridgestone byla renomovaným německým magazínem AutoBild jmenována Výrobcem roku 2021. Za úspěchem stojí především úspěchy v letošním kole testů letních pneumatik.

Vynikla zejména nová vlajková loď vysoce výkonných pneumatik Bridgestone Potenza Sport, která byla vyhlášena vítězem testu sportovních pneumatik AutoBild 2021 pro sportovní vozy. Pneumatika získala nejvyšší hodnocení na suché vozovce, včetně nejkratší brzdné dráhy a získala druhé nejlepších umístění v manipulaci na suchu. Skončila jako nejlepší na mokré vozovce, měla nejkratší brzdnou dráhu, nejlepší ovladatelnost, byla nejlepší na mokrém okruhu a prokázala silný výkon při aquaplaningu. Renomovaný časopis AutoBild udělil Bridgestone Potenza Sport také nejvyšší hodnocení za jízdní komfort.

 

Bridgestone Potenza Sport byla rovněž prohlášena za velmi dobrou a ve výročním testu časopisu Sport Auto, kde získala silné druhé místo. Bridgestone Potenza Sport dosáhla celkově nejlepších výsledků na suchých silnicích, s nejkratší brzdnou dráhou, nejlepší ovladatelností, vynikajícími schopnostmi změny jízdního pruhu a přímou reakcí na řízení. Vysoce výkonná pneumatika získala také nejvyšší hodnocení na mokru, sbírala nejlepší skóre za brzdnou dráhu, vynikající ovladatelnost a velmi vysokou úroveň přilnavosti za mokra.

 

Další z prémiových vlajkových produktů společnosti Bridgestone která měla vliv na titul Výrobce roku je letní pneumatika Bridgestone Turanza T005. Ta zaznamenala v testech letních pneumatik 2021 trojnásobný pódiový výsledek.

Společnost ADAC hodnotila pneumatiku Bridgestone Turanza T005 jako dobrou – což je historicky nejvyšší hodnocení, které pneumatiky podle publikace historicky získaly. V testech letních pneu 2021 ADAC odměnil Bridgestone Turanza T005 za její všestranné schopnosti: Vedla si dobře na suché i mokré vozovce s krátkými brzdnými dráhami a vysokou úrovní přilnavosti, vynikla ve spotřebě paliva a měla dobrou hladinu hluku. Celkově je považována za velmi vyváženou pneumatiku.

V letním testu německého webu auto motor und sport byla Bridgestone Turanza T005 ohodnocena jako velmi dobrá a získala pěkné druhé místo. Prémiová letní pneumatika dosáhla velmi dobrých výsledků jak na suchu – zaznamenala vynikající ovladatelnost, vysokou stabilitu v zatáčkách a dobrou brzdnou dráhu, tak na mokré vozovce – zaznamenaly krátkou brzdnou dráhu, velmi dobrou ovladatelnost a špičkovou přilnavost. Bridgestone Turanza T005 získaly také nejvyšší hodnocení v oblasti valivého odporu a publikace jej označila za všestrannou pneu která šetří palivo.

Tato pneu byla testována i v AutoBildu Allrad, ten označil letní pneumatiku za příkladnou se špičkovými výsledky na suché vozovce, včetně nejlepších v brzdění a ovladatelnosti, dobrých výsledků na mokré vozovce a za nejlepší na mokrém okruhu. Tam dosáhla nejlepšího hodnocení u valivého odporu.

Na výsledky hlasování reagoval Daniel Giroud, obchodní ředitel společnosti Bridgestone EMIA: „Není pochyb o tom, že tyto nedávné uznání padají na vrub našemu výzkumu a vývoji. Udělali jsme závazek neustále investovat do vývoje našich prémiových pneumatikových produktů, z nichž Bridgestone Potenza Sport a Bridgestone Turanza T005 jsou fantastickými příklady, zavázali jsme se dodávat našim zákazníkům vysoce hodnotné produkty. Jsme obzvláště hrdí na to, že Potenza Sport funguje tak dobře, je to nejnovější přírůstek do našeho portfolia, a nebojím se říci, že nás nepřekvapuje, že v tomto testovacím období získává nové fanoušky. Titul Výrobce roku v oblasti letních pneu je velkou třešničkou na dortu a je skutečným důkazem naší tvrdé práce a odhodlání našich skvělých týmů.“

 

Images by Bridgestone Corporation, AutoBild