Bridgestone zvažuje prodej části společnosti Firestone

Bridgestone Corp., japonský průmyslový konglomerát, uvažuje o prodeji jedné z částí jím vlastněné společnosi Firestone. Jedná se o Firestone Building Products, která produkuje stavební materiály. Společnost nabízí střešní krytiny, izolace, geotextilie a související produkty. Prodejní cena by měla činit zhruba 2,5 miliardy dolarů.

Společnost si najala poradce, aby prozkoumal strategické možnosti pro uskutečnění obchodu. Informace pochází od insiderů, kteří požádali, aby nebyli jmenováni, protože neměli oprávnění o tom zatím veřejně mluvit. Očekává se, že společnost Firestone, jejíž zisk před úroky, zdaněním a amortizací, bude činit přibližně 250 milionů dolarů. Potenciální kupec by podle odborníků mohl přijít z řad soukromých kapitálových společností, nebo společností z oboru střešních krytin.

Konečné rozhodnutí ještě nepadlo, stále je ve hře i varianta, že si Bridgestone tuto sekci ponechá. „Společnost Bridgestone neustále prozkoumává řadu příležitostí k získání větší hodnoty pro naše zaměstnance, zákazníky a akcionáře, a to zahrnuje i řadu rozhovorů s potenciálními partnery,“ uvedla v e-mailu novinářům mluvčí společnosti Bridgestone Americas Sara Stanton. „Pravidelně dostáváme dotazy týkající poptávky na prodej mnoha našich podniků a důkladně je vyhodnocujeme.“

Firestone, vedený prezidentem Taylorem Coleem, je součástí společnosti Bridgestone Americas v Nashvillu v Tennessee a podle webových stránek společnosti navrhuje a vyrábí řadu střešních systémů, zejména pro komerční trhy. Mezi produkty této jednotky patří zelená střecha, systémy denního osvětlení, kovové stěnové panely, izolace a konstrukce dutých stěn.

Firestone Building Products, vedený prezidentem Taylorem Coleem, je součástí společnosti Bridgestone Americas v Nashvillu v Tennessee a podle webových stránek společnosti navrhuje a vyrábí řadu střešních systémů, zejména pro komerční trhy. Mezi produkty této patří například tzv. zelená střecha, systémy denního osvětlení, kovové stěnové panely, izolace a konstrukce dutých stěn.

Mateřská tokijská společnost Bridgestone je největším světovým výrobcem pneumatik a má tržní hodnotu 2,4 bilionu jenů, což je asi 22 miliard dolarů.


Images by Firestone Building Products