Celoročka Kumho PorTran 4S CX11 pro dodávky získala cenu Good Design Award 2023

Společnost Kumho Tire získala prestižní ocenění v japonských Good Design Award 2023 za pneumatiku PorTran 4S CX11 pro dodávky a lehká užitková vozidla, která byla speciálně navržena pro silniční a klimatické podmínky v Evropě a využívá rostoucího trhu s celoročními pneumatikami v tomto regionu. Pneumatika poskytuje stabilní jízdní a brzdné vlastnosti po celý rok díky kombinaci silných stránek velmi oceňovaného celoročního dezénu SOLUS 4S HA32 pro osobní vozy a stávající zimní specifikace pneumatiky pro dodávky PorTran CW51.

Pneumatika CX11 již prokázala svou konkurenceschopnost z hlediska evropských předpisů pro označování pneumatik; dosáhla pozoruhodných výsledků v oblasti valivého odporu, přilnavosti za mokra a vnějšího hluku. Navzdory své lehké konstrukci nabízí také vynikající odolnost a splňuje zpřísněné evropské předpisy pro zimní pneumatiky, přičemž získala certifikaci Three-Peak Mountain Snowflake jako uznání své spolehlivosti v náročných zimních podmínkách.

Společnost Kumho si uvědomuje, že zákazníci si někdy nevšimnou stupně opotřebení běhounu pneumatiky, a proto zavedla funkci „indikátor opotřebení“. Obsahuje proužek, který postupuje čtyřmi různými výstupky podle stupně opotřebení, a umožňuje tak uživatelům snadno zjistit zbývající hloubku běhounu.

Soutěž Good Design Award, kterou pořádá Japonský institut pro podporu designu, je nejprestižnější mezinárodní soutěží pocházející z Japonska a s 66letou historií se těší celosvětovému uznání.

„U pneumatik se dobrý design promítá do dobrých výkonů a jsme nadšeni, že naše schopnosti v oblasti designu a jízdních vlastností byly oceněny touto cenou,“ uvedl Cho Mansik, vedoucí divize výzkumu a vývoje společnosti Kumho Tire. „Budeme i nadále usilovat o vývoj dobrých konstrukčních vlastností, aby si naši zákazníci mohli užívat výhod špičkové technologie pneumatik.“

Společnost Kumho není v získávání ocenění Good Design Award žádným nováčkem, ocenění získala také v loňském roce za pneumatiku Road Venture AT52 a v roce 2021 za pneumatiku ECSTA HS52.


Images by KUMHO TIRE CO.