České pneu otáčejí obřím vyhlídkovým kolem v Dubaji

Obrovská kola nejsou německému výrobci pneumatik Continental cizí. Nyní však pneumatiky Continental pomáhají provozovat největší a nejvyšší vyhlídkové kolo na světě – Ain Dubai společnosti Dubai Holding, které se nachází na ostrově Bluewaters u pobřeží Dubaje, který je známým cílem turistů.

Pneumatiky Continental se již dlouho používají při provozu London Eye – vlastního vyhlídkového kola v hlavním městě Spojeného království, které bylo uvedeno do provozu v roce 1999. Bylo tedy zřejmě jasnou volbou vyhledat výrobky této značky znovu pro rekordní zábavní destinaci v Dubaji.

Pneumatiky Continental TerminalMaster, které jsou naprosto nezbytné pro plynulé a stálé otáčení kola s minimálními prostoji, byly vybrány pro svou kvalitu a spolehlivost. 64 pneumatik, které se otáčejí s pomocí hydraulických motorů, slouží jako třecí válečky v pohonných systémech na obou koncích nástupní plošiny, aby se Ain Dubai otáčel pomalu a stabilně a poskytoval svým hostům bezkonkurenční 360stupňový výhled na emirát v dokonalém pohodlí.

Pneumatika Continental 310/80R22.5 TerminalMaster byla navržena a vyvinuta tak, aby odolávala extrémně náročným podmínkám, obrovskému užitečnému zatížení při dlouhé životnosti, což je vyžadováno při jejím hlavním použití v přístavních kontejnerových terminálech, a je také perfektně vhodná pro tento zajímavý úkol. Tato těžká bezdušová pneumatika vyráběná ve vlastním výrobním závodě společnosti Continental v Otrokovicích v České republice se vyznačuje mimořádně hlubokým profilem běhounu a průmyslově odolným pláštěm s vyšší odolností proti poškození a proražení než standardní pneumatiky. Zesílená konstrukce patky, speciální směs odolná proti opotřebení a vynikající trakce bez problémů spolupracují se systémem pohonu tšcho obřích vyhlídkových kol. Všechny tyto vlastnosti dohromady vytvářejí výrobek s neuvěřitelně dlouhou životností a vysokým výkonem, který je ideální pro hodiny provozu a vysokou úroveň bezpečnosti vyžadovanou pro provoz Ain Dubai.

Závod v Otrokovicích kde se pneu vyrábí

Pro další optimalizaci výkonu pneumatik je každá z nich digitálně monitorována pomocí systémů ContiConnect a ContiPressureCheck, které poskytují průběžnou zpětnou vazbu o stavu každé pneumatiky a předem upozorňují na nutnost nápravných opatření týkajících se pneumatik. Tato inteligentní řešení se zobrazují na webovém portálu nebo v aplikaci, která může kromě neustálého monitorování poskytovat i zprávy a analýzy. Tato inteligentní technologie zajišťuje, že každá pneumatika pracuje s optimálním tlakem a poskytuje maximální provozuschopnost, což se rovná také nejvyšší bezpečnosti, nemluvě o energetické účinnosti a co nejdelší životnosti.

Je snadné špatně posoudit rozsah pneumatik bez určitého kontextu: Každá z nich měří v průměru 1070 milimetrů a váží 71,2 kilogramu, což je obrovská hmotnost ve srovnání například s průměrem 635 milimetrů a průměrnou hmotností osmi až deseti kilogramů typické silniční pneumatiky 195/65/R15 pro sedany.

Se svými 11200 tunami oceli, 2400 kilometry kabelů a kapacitou až 1750 návštěvníků ve 48 prostorných kabinách je Ain Dubai definitivním gigantem ve své třídě a vyžaduje, aby každý z jeho komponentů byl na nejvyšší úrovni kvality – a právě v tom pomáhají pneumatiky Continental z Čech.

 

Images by Continental AG and Ain Dubai