Pneu pro obytné vozy, které musejí část roku stát, přináší Michelin

Společnost Michelin rozšířila svou řadu CrossClimate o novou celoroční pneumatiku Cross Climate Camping, která byla vyvinuta pro obytné vozy.

„Po úspěšném uvedení čtyřsezónní pneumatiky Michelin CrossClimate 2 pro osobní automobily nyní rozšiřujeme naši nabídku na stále rostoucí trh: obytné automobily,“ říká Theres Gosztonyi, vedoucí divize osobních automobilů pro severní Evropu společnosti Michelin. „Mezi mnoha lidmi roste trend cestovat svižně a flexibilně. O to důležitější je, aby pneumatika nabízela odpovídající úroveň bezpečnosti a komfortu.“

Pneumatika Michelin CrossClimate Camping byla navržena pro bezpečné cestování po celý rok. Podle evropského značení má třídu „A“ pro přilnavost na mokrém povrchu a je certifikována pro jízdu na zasněžených silnicích podle normy 3PMSF. Dezén pneumatiky ve tvaru písmene V kombinuje široké gumové bloky a velké drážky, které umožňují manévrovatelnost na různých typech povrchů.

Společnost Michelin uvádí, že při vývoji nových pneumatik CrossClimate Camping se zabývala problémem, který je pro obytné vozy jedinečný: uživatelé, kteří příliš nejezdí a nechávají své vozidlo dlouho zaparkované. Pokud totiž obytný vůz zůstane dlouho bez pohybu, může dojít k deformaci pneumatik pod tíhou vozidla, která může být navíc nerovnoměrně rozložena na jednotlivé pneumatiky.

Michelin uvádí, že pneumatika CrossClimate Camping pomáhá díky úpravě pláště, označené značkou CP2, tato namáhání kompenzovat. Její zesílené bočnice navíc pomáhají lépe odolávat oděru a poškození nárazem než stará generace pneumatik Michelin Agilis Camping.

Při vývoji nových pneumatik CrossClimate Camping se inženýři z výzkumného a vývojového centra v Ladoux zabývali problémem, který je pro obytné vozy jedinečný: uživatelé, kteří příliš nejezdí a nechávají své vozidlo dlouho zaparkované. Když totiž obytný vůz zůstane dlouho bez pohybu, může dojít k deformaci pneumatik pod tíhou vozidla, která může být navíc nerovnoměrně rozložena na každou z pneumatik. Pneumatika CrossClimate Camping byla díky úpravě pláště, označené značkou CP, navržena tak, aby tato namáhání kompenzovala. Její zesílené boční stěny navíc umožňují lépe odolávat agresivitě vozovky.

Dezén ve tvaru písmene V, stále nazývaný MICHELIN V-Shaped Technology, navržený speciálně pro tento typ celoroční pneumatiky a kombinující široké gumové bloky a velké drážky, které umožňují jízdu na suchém i mokrém, a dokonce i na zasněženém povrchu. Tato technologie umožňuje manévrovatelnost na více typech povrchů: tráva, bláto, štěrk, zemina atd.

K dispozici je 8 rozměrů, které pokrývají 99 % trhu.


Images by Manufacture Française des Pneumatiques Michelin