Continental a Osram ukončují činnost společné firmy, pandemie byla poslední kapkou

Společnost Continental se rozhodla kvůli pandemii rozpustit společný podnik s výrobcem osvětlení Osram. Continental a Osram se spojili ve společném podniku OSRAM Continental GmbH, který byl založen v roce 2018 a specializoval se na inteligentní systémy osvětlení pro automobily.

Obě společnosti v současné době vedou rozhovory, které by měly být uzavřeny do konce roku. Společný podnik bude poté zrušen. Současná jednání se zabývají otázkou, jak by měl být kapitál a aktiva rozděleny, včetně celkem 1500 zaměstnanců ve 14 lokalitách, kteří budou repatriováni do zúčastněných společností.

Tímto krokem společnosti Continental a Osram reagují na obtížnou situaci na trhu způsobenou pokračující nízkou celosvětovou úrovní výroby vozidel a hospodářskou krizí, která se prudce zhoršila díky pandemii koronaviru. Společnost Continental neočekává, že se celosvětová výroba vozidel vrátí na úroveň před počátkem poklesu v roce 2017 až do roku 2025 – a v tomto současném prostředí již nelze realizovat dřívější společná očekávání ziskového růstu společného podniku.

Prostřednictvím budoucí dohody o spolupráci plánují společnosti zůstat ve spojení se svými zákazníky v automobilovém průmyslu. V budoucnu se dočkáme nových řešení osvětlení založených na úzké interakci elektroniky, softwarových funkcí a moderních světelných zdrojů LED. Aby se zajistilo, že výsledné inovace a projekty přejdou do sériové výroby včas, obě společnosti společně zajistí kontinuitu implementace projektu a potřebné odborné znalosti pro své zákazníky v automobilovém průmyslu. Stávající vztahy se zákazníky proto nebudou ovlivněny současnými jednáními ani jejich výsledky. Obě společnosti samozřejmě splní závazky a dosud přijaté objednávky.


Images by OSRAM Continental