Dunlop vstupuje do oblasti celoroček s gumou pro mírnější evropské zimy

Značka Dunlop doplňuje své portfolio celoročkami Dunlop Sport All Season. První celoroční pneumatika svého druhu značky Dunlop vyniká optimalizací pro široké teplotní rozmezí a nabízí nadstandardní brždění na mokré a kluzké vozovce.

„Dunlop Sport All Season je produkt, který je navržen tak, aby nabízel prémiový výkon pro mírné zimní podnebí,“ řekl Mike Rytokoski, hlavní marketingový ředitel pro Evropu ve společnosti Goodyear. „S certifikací tří vrcholů a sněhové vločky si Sport All Season poradí za všech povětrnostních podmínek – za sucha, mokra i na sněhu.“

Společnost Dunlop, která je součástí portfolia značky Goodyear, těží z bohatých znalostí obou společností a těchto vědomostí využila i při vstupu do celosezónního segmentu. Vynálezcem první celoroční pneumatiky je právě Goodyear a ten nedávno uvedl na trh svou Vector 4Seasons Gen-3, důstojného nástupce Vector 4Seasons Gen-2. Tedy celoroční pneumatiky, která má více ocenění než jakákoli jiná značka.

Dunlop Sport All Season je jedinečný koncept, který využívá žebrovaný design a tři zásadní technologie.

Díky konstrukci Sport-Lock poskytuje pneumatika výjimečnou ovladatelnost na suchém povrchu. Silné nárazové běhounové pásy a ramenní výplně pneumatiky podporují sportovní výkon v zatáčkách tím, že poskytují lepší stabilitu.

Běhoun s Aqua-ejectem poskytne silný brzdný účinek na mokrém povrchu. Jeho velkokapacitní podélné drážky a radiální hrany zajišťují rozsáhlejší kontakt s vozovkou tak, že urychleně odvádí vodu z kontaktní plochy.

A konečně, Dunlop Sport All Season obsahuje směs Weather-flex, která se pružností přizpůsobuje různému počasí. Poskytuje tak optimalizovaný výkon za jakýchkoli teplot nebo povětrnostních podmínek. Multifunkční polymerová směs aktivuje pružnost gumy v širokém teplotním rozmezí.

„Dunlop je hrdý na to, že vstoupil na celoroční trh s produktem přizpůsobeným potřebám zákazníků, kteří stále častěji nakupují celoroční pneumatiky a kteří přitom očekávají vynikající výkon na mokru i na suchu,“ uzavřel Rytokoski.

Dunlop Sport All Season budou k dostání v 31 variantách a na trh mají být uvedeny v říjnu letošního roku. Pokryjí rozmezí od 14palcových do 18palcových pneumatik.


Images by Dunlop/The Goodyear Tire & Rubber Company