Continental dodal v rekordním čase antibakteriální potahy pro provizorní nemocnici v Hannoveru

Společnost Continental čelila výzvě co v nejkratší době vyrobit antibakteriální potahy pro 50 transportních a ošetřovacích lůžek, která bylo naléhavě nutno vyrobit v reakci na současnou pandemii. Lůžka budou použita v provizorní nemocnici postavené pod patronátem spolkové země Dolní Sasko na ploše pro konání veletrhů v hlavním městě Hannoveru. Polní nemocnice je určena pro ošetření mírnějších případů korony, do provozu bude uvedena jakmile okolní nemocnice nebudou mít dostatek volných lůžek.

Během počáteční fáze léčby jsou pacienti umístěni nejprve na těchto lůžkách. Takzvaná médiová jednotka na straně hlavy umožňuje připojení zdravotnických prostředků.

Horní i spodní strana čalouněných částí lůžek je zcela pokryta syntetickým potahovým materiálem Skai Pandoria Plus. Continental vyrábí tento materiál ve své továrně ve Weißbachu. Společnost K.H. Dewert sídlící v Bielefeldu, která se zabývá výrobou nemocničních lůžek, akutně potřebovala 185 běžných metrů potahového materiálu o šířce 1,4 metru, který splní přísné požadavky na hygienu. Conti tento materiál dodal a Dewert tak mohl včas vyrobit 50 lůžek na objednávku od města Hannoveru, jejichž výroba nesnesla odkladu. „Jsme potěšeni, že jsme byli schopni pomoci tak rychle a přispěli tak k dodání zdravotnického vybavení,“ vysvětluje Bruno Lehmann, který je zodpovědný za čalounické tkaniny a nábytkové fólie v Continentalu.

Transportní lůžka se používají k přepravě pacientů přivezených sanitkou k dalšímu ošetření.

Tato transportní a ošetřovací lůžka se používají k přepravě pacientů přivezených sanitkou k dalšímu ošetření. „Materiál společnosti Continental se ukázal jako zcela ideální,“ domnívají se ředitelé společnosti Dewert Ralf a Jörg Dewertovi. Materiál byl speciálně vyvinut pro zdravotnický a hygienický sektor. Splňuje všechny zákonné požadavky na zdravotnické prostředky. Jeho povrch zabraňuje množení bakterií a jiných mikroorganismů. Jeho antibakteriální účinek byl potvrzen při testech v souladu se standardem JIS Z 2801. Skai Pandoria Plus má také obzvláště dlouhou životnost i při pravidelném používání dezinfekčních prostředků, takže koronavirus lze spolehlivě eliminovat pravidelnou dezinfekcí povrchu materiálu. Tělesné tekutiny, jako je pot, krev a moč, také nezpůsobí materiálu žádnou újmu. Lze jej snadno čistit, je odolný proti otěru a roztržení a odolává hoření podle norem DIN EN 1021 1+2 a DIN 4102 (část 1, B2).

Snadno použitelné sklopitelné boční rošty, nastavitelná madla na obou koncích, individuálně aretovatelná kola a dobré možnosti dezinfekce, jakož i extrémně krátká dodací lhůta – to byly požadavky krizového štábu pro pohotovostní nemocnici.

Díky mírně strukturovanému povrchu je materiál velmi příjemný na dotyk a přátelský k pokožce. Již osvědčil v nemocnicích, lékařských ordinacích, wellness centrech a fit-centrech.

V provizorní nemocnici na hannoverském veletrhu je k dispozici přibližně 500 lůžek pro mírnější případy korony a 50 transportních lůžek s čalouněním Sskai Pandoria Plus od Continentalu.

Nouzové dočasné ubytování s přibližně 500 lůžky bylo dokončeno v Hannoveru během několika týdnů. Ke zrychlení výstavby přispěly dobrovolně požární sbory, zaměstnanci pracující v likvidaci odpadu a personál z nemocnice v Hannoveru, ruku přiložily i německé federální ozbrojené síly. Continental Jednal také rychle, od žádosti krizového týmu uplynulo pouze 8 dní a Dewert byl schopen dodat všech 50 mobilních lůžek.


Images by Continental AG