Většina továren v pneumatikovém průmyslu obnovuje provoz. Ředitel Goodyearu tvrdí, že na budoucnost jsou připraveni

Jak svět začíná zmírňovat pandemická omezení kvůli COVID-19, tak i výrobci pneumatik už ve většině zemí obnovili výrobu. Rozsáhlé uzávěry obchodních provozů otřásly ekonomikami, společnostmi i peněženkami zainteresovaných osob, a stále častěji se objevují výzvy k obnovení běžného obchodu. Stejně jako všechny podniky na světě, i Goodyear nyní bude muset fungovat v prostředí, kde se od lidí očekává, že budou používat masky, a sociální distancování je normou. „Podnikáme kroky k opětovnému zahájení výroby na základě pravidelného hodnocení podmínek na místních trzích a také na základě úrovně zásob v daném segmentu produktů,“ řekl generální ředitel společnosti Goodyear Rich Kramer.

Rich Kramer je předsedou, výkonným ředitelem a prezidentem společnosti Goodyear Tire & Rubber Company.

„Při přemýšlení o návratu většiny naší pracovní síly mimo Čínu zpět na pracoviště, zůstává naší nejvyšší prioritou ochrana zdraví a dobrých životních podmínek našich spolupracovníků. Naši vedoucí pracovníci pracují na zavádění opatření doporučených Centry pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) a dalšími vedoucí orgány,“ dodal Rich. To zahrnuje „důraz na osobní hygienu, pokročilou dezinfekci, protokoly návštěvníků a fyzické distancování“.

Společnost Goodyear také uvedla, že pečlivě sleduje své dodavatele, aby zajistila, že potřebné suroviny pro výrobu budou připraveny v dostatečném množství, jakmile společnost začne zvyšovat výrobu. „Naše týmy pro dodavatelského řetězce a zadávání zakázek pracují nepřetržitě, aby zajistily, že budeme mít dostatečnou šíři a množství požadovaných surovin, abychom mohli rychle rozjet výrobu, jakmile uvidíme relevantní tržní signály. Nyní jsou naši klíčoví dodavatelé online nebo mají odpovídající zásoby, abychom vyhověli našim potřebám, jakmile se naše závody znovu naplno otevřou,“ řekl pan Kramer. „Některé chemické závody Goodyear již výrobu obnovily, spolu s omezenou výrobou pneumatik pro nákladní automobily v USA a Evropě. Výroba ve většině závodů na výrobu spotřebitelských pneumatik v Evropě a Turecku se již také obnovila,“ řekl Kramer.

Goodyear provozuje závod v Gadsdenu na Aljašce už od roku 1929. V roce 1980 měl kolem 4000 zaměstnanců, v roce 2000 už to bylo 2550 a nyní už mají všichni zaměstnanci této tradiční továrny podepsanou výpověď.

Navzdory krátkodobým problémům, které způsobil COVID-19 se podle ředitele Goodyearu doprava brzy obnoví a spolu s ní poptávka po pneumatikách. „Náš tým má zkušenosti s přizpůsobením se volatilitě trhu.“ Jedna továrna na pneumatiky Goodyear se už znovu neotevře., je v Gadsdenu na Aljašce, kde se vedení se zaměstnanci nedávno dohodli na trvalém uzavření. Odbory zastoupení zaměstnanci měli smlouvu s podmínkou zaměstnanosti v závodě do roku 2022, ale souhlasil s tím, že umožní závodu ukončit provoz.


Images by Goodyear Tire & Rubber Company, Google Alphabet Inc.