Continental uvádí na trh AllSeasonContact s nejlepším třídou valivého odporu

Společnost Continental uvádí na trh rozměry pneumatiky AllSeasonContact s třídou valivého odporu A – což je nejlepší možné hodnocení pro označení pneumatik v EU. Čtyři z pěti rozměrů pneumatik navíc nesou označení XL, takže mohou nést větší zátěž. Díky této kombinaci je pneumatika ideální volbou pro dodatečné vybavení elektromobilů, protože dokáže unést vyšší průměrnou hmotnost a prodloužit dojezd elektromobilů.

Společnost Continental zpočátku představí pneumatiku AllSeasonContact s třídou valivého odporu A v pěti rozměrech, které lze použít k dodatečnému vybavení oblíbených elektromobilů, jako jsou Hyundai Kona Electro, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 a Opel Mokka-e, pro celoroční provoz. U této verze pneumatiky AllSeasonContact se vývojářům podařilo snížit množství materiálu a dále optimalizovat valivý odpor pryžové směsi. Tato opatření snižují deformaci pneumatiky v kontaktní ploše. Díky tomu pneumatika AllSeasonContact ztrácí méně energie na vozovku, což je hlavní příčina valivého odporu.

„Jsme přesvědčeni, že pro plně elektrická vozidla neexistuje jedno univerzální řešení pneumatik. Místo toho již více než deset let pracujeme na vývoji našeho stávajícího portfolia tak, aby splňovalo požadavky všech elektrických vozidel a zároveň dokázalo udržitelně snižovat emise i u vozidel se spalovacím motorem,“ říká Andreas Schlenke, vývojář pneumatik společnosti Continental. „Jsme hrdí na to, že jsme jedním z prvních výrobců pneumatik, kterým se podařilo výrazně optimalizovat valivý odpor celoroční pneumatiky bez ztráty bezpečnosti.“ Většina portfolia pneumatik AllSeasonContact již má velmi dobrý valivý odpor B.

Nízký valivý odpor má pozitivní účinky nejen na elektromobily, ale i na vozidla se spalovacími motory. Snižuje emise CO2 a spotřebu, což snižuje náklady na palivo. Zároveň mohou provozovatelé vozových parků ušetřit výdaje za výměnu a skladování pneumatik díky používání celoročních pneumatik.

V souladu s tím pokrývají první tři rozměry pneumatik Continental také oblíbená fleetová vozidla. Například pneumatika AllSeasonContact s mimořádně nízkým valivým odporem je nyní k dispozici také v rozměrech pro vozy VW Passat (Elegance, GTE) a Škoda Superb (STYLE, Premium Edition).

Společnost Continental již obdržela schválení pro pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporem A pro vozy VW Transporter a Caddy a Jeep Compass.

Pneumatika AllSeasonContact kombinuje prvky letních a zimních pneumatik Continental Premium. V testu celoročních pneumatik provedeném časopisem AutoBild (ze dne 24. září 2020) byla pneumatika hodnocena jako „příkladná“ pro své všestranné schopnosti a dobrý poměr ceny a výkonu. Celkově je celoroční pneumatika k dispozici ve 142 verzích s šířkou od 155 do 275 milimetrů, průřezem od 70 do 35 procent a ráfky o průměru 14 až 20 palců. Společnost Continental doporučuje alespoň jednou ročně provést odbornou kontrolu celoročních pneumatik z hlediska možného poškození a opotřebení.


Images by Continental AG