Pneu Goodyear a Hankook ovládly letošní test letních SUV pneumatik AutoBildu

Byly zveřejněny výsledky nejnovějšího testu letních pneumatik pro vozy SUV časopisu Auto Bild allrad. Německá publikace testovala 10 pneumatik o rozměru 235/55 R18 na voze Volkswagen Tiguan.

Testovací tým časopisu Auto Bild allrad měřil výkonnost jednotlivých pneumatik na trávě, štěrku, písku, blátě a kamenech, jejich odolnost proti aquaplaningu, ovladatelnost na mokru a suchu a brzdění, komfort a valivý odpor.

Goodyear se stejnou pneu uspěl i loni v testech serveru Tyrereview

Společnými vítězi se staly pneumatiky Goodyear EfficientGrip 2 SUV a Hankook Ventus S1 evo 3 SUV.

Podle testujících nabízí SUV Goodyear EfficientGrip 2 „velmi dobré jízdní vlastnosti na všech površích, harmonické ovládání na mokru i suchu, krátkou brzdnou dráhu na mokru i suchu, dobrý jízdní komfort a nízký valivý odpor“.

Ve stejném testu Autobildu Goodyear zvítězil i loni

Dodali, že pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 SUV se může pochlubit „špičkovými jízdními vlastnostmi v terénu a na suchých svazích, dobrou trakcí na sypkém štěrku a blátivém terénu, dynamickým ovládáním na suchu, krátkou brzdnou dráhou na mokru i suchu a příznivou cenou“.

 

Mezi další testované pneumatiky patřily Falken Azenis FK510 SUV, Michelin Primacy 4, Nexen N’Fera Sport SUV, Toyo Proxes Comfort, Maxxis Victra Sport 5, Pirelli Scorpion Verde, General Tire Grabber GT Plus a Imperial EcoSport SUV.

Pneumatika Falken Azenis FK510 SUV byla chválena za „krátkou brzdnou dráhu“ a „přesvědčivé jízdní vlastnosti na mokré i suché vozovce“, nabízí však „střední trakci v blátě a vysoký valivý odpor“.

Pneumatika Michelin Primacy 4 sice vykázala jen „průměrné vlastnosti při aquaplaningu“, ale prokázala „krátkou brzdnou dráhu na suchu a valivý odpor šetřící palivo“.

 

Images by The Goodyear Tire & Rubber Company and Hankook Tire & Technology