Continental uvádí na trh letní pneumatiky UltraContact s dlouhou životností

Výrobce pneumatik Continental oznámil uvedení nové letní pneumatiky UltraContact. Vzhledem k rostoucímu počtu sdílených vozidel na silnicích a rostoucí oblibě operativního leasingu aut, výrobce navrhl pneumatiku tak, aby poskytovala delší životnost pro vozidla, která jsou častěji na cestách.

S novou pneumatikou UltraContact nabízí společnost Continental letní pneumatiku s velmi dlouhou životností a vysokými bezpečnostními standardy. Za tímto účelem vývojáři pneumatiky přepracovali směs a běhoun tak, aby kombinovaly možnost najet více kilometrů a maximální robustnost s bezpečnými jízdními vlastnostmi a nízkým valivým odporem.

Pro dosažení dlouhé životnosti byla pro běhoun vyvinuta nová, velmi odolná směs pryže, známá jako směs YellowChili. Obsahuje speciální síť odolných polymerních směsí, které umožňují menší oděr než běžné směsi. Díky vysoce kvalitním složkám se také dokáže dobře spojit s povrchem vozovky a zajistit vysokou úroveň přilnavosti – což je důležité pro dobrý rozjezd, přesné řízení a bezpečnou brzdnou dráhu.

Dalším způsobem, jak šlo snížit otěr a prodloužit životnost, je speciálně vyvinutý běhoun. Kombinace vysokého počtu lamel s pevnými žebry běhounu zajišťuje vysokou tuhost a stabilitu, protože tlak je rovnoměrně rozložen po celé styčné ploše.

Konstruktéři společnosti Continental vyvinuli robustní konstrukci, už proto, že jeden z jejich cílů byla pneumatika určena pro dlouhou životnost. Většina rozměrů nových pneumatik UltraContact vybaveno ochranným žebrováním ráfku, které poskytuje dodatečnou ochranu spodní části bočnice.

Mezi nejdůležitější vlastnosti pneumatiky patří krátká brzdná dráha, a to i na mokré vozovce. U nové pneumatiky UltraContact zajišťuje velký počet různě šikmých lamel dobrý odvod vody z kontaktní plochy do drážek běhounu a k bočnicím pneumatiky. Tato takzvaný koncept zkosených lamel – včetně zkoseného povrchu – urychluje odvádění vody a zajišťuje krátkou brzdnou dráhu v dešti.

Jízdní komfort je se projeví hlavnš díky nízké hlučností pneumatik na vozovce Z fyzikálního hlediska jsou hluky zvukové vlny o různých frekvencích. Aby byly nízké, zavádějí se do drážek mezi běhounovými pásy malé prvky – tzv. tlumiče hluku. Podobně jako lamače vln snižují emisi hluku, aniž by bránily odvádění vody.

Nově navržená bočnice poprvé ukazuje nové čtyřsekční uspořádání budoucích generací pneumatik Continental. Název produktu je umístěn naproti jasně viditelné specifikaci rozměrů a velké logo Continental je na bočnici zobrazeno také dvakrát. Mezi logy a označením modelu nebo rozměru jsou vidět vysoce kvalitní designové prvky. Další novinkou je, že název produktu je vidět také v drážkách běhounu.


Images by Continental AG