Michelin chce také svůj díl trhu s bezvduchovými pneu pro poslední míli doručení, zatím ale obouvá šlapací tříkolky

Vzhledem k tomu, že městská mobilita a dodávky na tzv. poslední míli jsou současným klíčem k udržitelným řešením budoucnosti, nezůstává společnost Michelin pozadu a investuje i do tohoto odvětví.

V rámci tohoto úsilí představuje Michelin představuje bezvzduchové radiální pneumatiky MICHELIN X Tweel pro tříkolky eCargo. Pneumatika bude mít premiéru na veletrhu Consumer Electronics Show 2022 v Las Vegas a bude namontována na tříkolce Coaster Cycles eCargo.

Hlavní výhody řešení bezvzduchových pneumatik na vozících eCargo pro doručování na poslední míli:

  • Snížení prostojů (zpoždění dodávek, náklady na opravy, neefektivní obsluha) díky eliminaci propíchnutých pneumatik.
  • Zvýšená bezpečnost a stabilita. Dvoukolky poskytují větší stabilitu při průjezdu zatáčkami, což umožňuje rychlejší doručování na poslední míli.
  • Potenciál zvýšení nosnosti oproti klasickým pneumatikám.
  • Žádná údržba pneumatik nebo opravy propíchnutých pneumatik.
  • Efektivní možnost výměny – méně dílů, méně problémů.
  • Delší kilometrový nájezd díky nižšímu valivému odporu.
  • Lepší možnost opětovného použití a recyklace po skončení životnosti.
  • Nižší opotřebení pneumatik.

„Společnost Coaster posouvá hranice možností v oblasti e-mobility a je lídrem v inovativních řešeních pro dodavatele na poslední míli,“ řekl Jesse Bartholomew, viceprezident pro produkty společnosti Coaster Cycles, která vyrábí doručovací vozítka. „Bezvzduchové radiální pneumatiky Michelin pomohou našim zákazníkům provádět bezpečnější, efektivnější a rychlejší dodávky bez prostojů. Jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat se společností Michelin na tak zajímavém projektu.“

Bezvzduchová radiální pneumatika MICHELIN X TWEEL je jeden kus v celku, který nahrazuje stávající sestavu pneumatiky s duší a kola. Není potřeba žádné složité montážní zařízení a po přišroubování není třeba udržovat tlak vzduchu. Jedinečný přenos energie v poly-pryskyřicových paprscích pomáhá omezit „odskakování“ spojené s pneumatikami a zároveň poskytuje vynikající jízdní vlastnosti. Jsou navrženy tak, aby fungovaly jako vzduchové pneumatiky, aniž by docházelo k nepříjemnostem a prostojům způsobeným propouštěním pneumatik.

Ačkoli toto konkrétní řešení ještě není komerčně dostupné, portfolio bezvzduchových řešení MICHELIN X TWEEL pro smykem řízené traktorbagry, golfové vozíky, malé buggyny a sekačky, bude postupně k dispozici k prodeji online nebo prostřednictvím sítě prodejců MICHELIN TWEEL.


Images by Michelin North America, Inc.