Continental vítězem testu zimních pneu. WinterContact TS 870 se blýskly ve zkouškách Auto Zeitungu

Jasným vítězem testu zimních pneumatik časopisu Auto Zeitung pro rok 2022 se stala pneumatika Continental WinterContact TS 870.

Skvělé výsledky v testech na všech površích

Auto Zeitung testoval osm modelů pneumatik se symbolem sněhové vločky v rozměru 225/45 R 17 pro kompaktní vozy. Ve svém hodnocení modelu Continental vyzdvihli testeři silný výkon pneumatik a s ním spojenou bezpečnost jízdy na všech testovaných površích. Na sněhu vykázala pneumatika WinterContact TS 870 nejkratší brzdnou dráhu, nejvyšší boční přilnavost a zároveň dynamickou ovladatelnost s mimořádně přilnavou přední nápravou.

Na mokrém povrchu pneumatika zaujala kombinací nejvyššího vytlačování vody při aquaplaningu, krátké brzdné dráhy a nejlepší přilnavosti v rychlých zatáčkách. Také na suché vozovce model zabodoval vynikajícím limitním dojezdem a velmi vysokou bezpečností jízdy. Testovací odborný časopis vidí hlavní důvody úspěchu v koordinaci pryžových směsí, podkladu a bočnice.

S pneumatikou WinterContact TS 870 uvedla společnost Continental na trh zcela přepracovaný design. Přepracován byl dezén, konstrukce a směs běhounu. Nový vývoj umožňuje o tři procenta kratší brzdnou dráhu na ledu ve srovnání s předchozím modelem. Na zasněženém povrchu se zlepšila ovladatelnost o pět procent, stejně jako přilnavost. A to při zvýšení kilometrového výkonu o deset procent.

Pro WinterContact TS 870 to není první vítězství. Tento model od Continentalu v testech navazuje na úspěšné výsledky modelu v dalších důležitých testech v oboru. V letošním roce například obsadil první místo ve všech testovaných rozměrech v testu zimních pneumatik významných autoklubů v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Rovněž v testu odborného časopisu Auto Express (Velká Británie) se umístil dokonce na prvním místě.


Images by Continental AG