Vítězem nového testu zimních pneu v Auto Expressu je Conti WinterContact TS 870

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 se umístila na prvním místě v testu zimních pneumatik Auto Express 2022 a získala nejlepší umístění v šesti testovacích oblastech, včetně brzdění na sněhu a kruhu na sněhu, valivého odporu, ovladatelnosti na suchu, kruhu na mokru a aquaplaningu na rovině a v zatáčkách. Opravdu silný výsledek pro pneumatiku z oblíbené řady pneumatik WinterContact.

Test zimních pneumatik prestižního britského magazínu Auto Express každoročně nabízí motoristům důkladný přehled o trhu a pomáhá kupujícím pneumatik činit informovaná rozhodnutí o nejbezpečnějších a nejjistějších pneumatikách v chladných měsících.

Letošní testování začalo v severním Finsku v arktickém centru společnosti Goodyear v Saariselce nedaleko Ivalo. Zde hodnotili výkonnost na sněhu při brzdění, trakci, ovladatelnosti a zatáčení. Testu se účastnily těžké váhy jako Michelin se svým modelem Alpin 6. Hankook, který má nový zimní dezén RS3, Pirelli má nejnovější verzi zimní pneumatiky Cinturato Winter 2 a Vredestein s pneumatikou Wintrac.

Pneumatika WinterContact TS 870 má oproti svému stejně působivému předchůdci, oceňované pneumatice WinterContact TS 860, několik pozoruhodných vylepšení. Odborníci společnosti Continental navrhli novou pneumatiku, která byla vyvinuta od základu a obsahuje nově navržený dezén běhounu, konstrukci a směs. Výsledkem je o tři procenta kratší brzdná dráha pneumatiky WinterContact TS 870 na ledu a o pět procent lepší ovladatelnost na sněhu ve srovnání s předchůdcem. Mezi další vylepšení patří desetiprocentní zvýšení kilometrového výkonu, dvouprocentní snížení valivého odporu a mimo jiné zlepšení přilnavosti na sněhu.

Tao vylepšení bylo možné docílit díky řadě technologií a novému designu dezénu běhounu, který zajišťují bezpečnost a jistotu při jízdě v chladných a zledovatělých podmínkách. Technologie SnowCurve+ společnosti Continental zase umožňuje, aby se běhoun pneumatiky propojil se zhutnělým sněhem, což přináší větší přilnavost a lepší přenos brzdných sil – zejména při zatáčení. Nově vyvinutá směs běhounu, která nese název povedený Cool Chili, stejně jako u předchozího modelu zajišťuje lepší přilnavost a kratší brzdnou dráhu na mokru.

Steve Fowler, šéfredaktor časopisu Auto Express, řekl: „Pneumatiky jsou velmi odolné vůči poškození. Po sérii vítězství v předchozích testech zimních pneumatik časopisu Auto Express nebylo překvapením, že Continental WinterContact opět zvítězil, tentokrát v nejnovější verzi TS 870. Nabízí skvěle vyvážený výkon bez ohledu na podmínky.“


Images by Continental AG, Auto Express/Autovia Ltd 2021