Cooper uvede zajímavé celoročky pro SUV – Discoverer Rugged Trek

Společnost Cooper začíná distribuovat svoji novou pneu Discoverer Rugged Trek. Jde o celoroční pneumatiku pro lehké nákladní vozy a SUV vyrobená pro dobrodružnou jízdu v terénu a zároveň nabízí vynikající výkon na silnici pro každodenní použití. Discoverer Rugged Trek tak nabídne to nejlepší z obou světů pro terénní fandy i každodenní dojíždění.

V návaznosti na tuto dualitu nabízí Discoverer Rugged Trek řidičům výběr ze dvou jedinečných designů horní bočnice, jeden na každé straně pneumatiky, což umožňuje přizpůsobit i vzhled, přičemž obě strany nabízejí dlouhé, hluboké zářezy pro trakci v terénu.

„Jsme nadšeni, že můžeme do naší dealerské sítě zařadit i Discoverer Rugged Trek, protože víme, jak dlouho spotřebitelé hledají právě takovou pneumatiku,“ řekl Michiel Kramer, výkonný ředitel produktového marketingu společnosti Cooper Tire. „Poskytuje spotřebitelům svobodu jet kamkoli, s vynikající trakcí i když se vydáte z vyšlapané cesty, a přesto nabízí hladkou jízdu do práce v pondělí ráno.“

Při jízdě na dálnici využívají Discoverer Rugged Trek takzvané Whisper Grooves, neboli drážky blokující příval vzduchu přes pneumatiku a pomáhají eliminovat hluk při vysokých rychlostech. Aby se zlepšila celková stabilita a kontrola, využívá Discoverer Rugged Trek technologii Cooper’s Stable Trac, všesměrové mikro zářezy, které zlepšuje trakci na silnicích a nerovných površích. Pneumatika má také jedinečný vzorek, které udrží kameny mimo pneumatiku.

„Má všechny znaky agresivní offroadové pneumatiky, se silnou přilnavostí, hlubokými drážkami a agresivním designem horní bočnice,“ uvedl Kramer. „Řidiči si tento typ pneumatiky obvykle nespojují s jízdami na dlouhé vzdálenosti a tichými jízdami po dálnici, ale Discoverer Rugged Trek je navržena tak, aby zvládla obě úlohy s lehkostí.“


Images by About Cooper Tire & Rubber Company