Dakar tým KAMAZ-master opět pojede na pneu Goodyear, doufají v další vítězství

Společnost Goodyear prodlouží své partnerství s týmem KAMAZ-master, kde Goodyear figuruje coby oficiální dodavatel pneumatik. KAMAZ jezdí známou rally Dakar, jeden z nejnáročnějších závodů motoristického sportu na světě. Dne 22. listopadu zahájily kamiony KAMAZ-master vybavené pneumatikami Goodyear cestu do Saúdské Arábie, kde se zúčastní 43. ročníku rally, ktera startuje 3. ledna 2021.

Obecně platí, že zúčastněné nákladní vozy musí jezdit na standardních pneumatikách, které jsou k dispozici i běžnému spotřebiteli. Na rally 2020 tým KAMAZ-master využíval výkonem a vytrvalostí obdařené Goodyeary řady ORD Off Road. Ukázalo se, že se perfektně hodí ke zdolání nejrůznějších terénů, což dokazuje umístění týmu, který obsazuje první a druhá místa na stupních vítězů.

Vladimir Chagin, vedoucí týmu KAMAZ-master, k tomu dodal: „Byl to velmi náročný rok. Pandemie zkomplikovala přípravu našich vozidel a ovlivnila výcvikové programy posádek. Když se ohlédneme za minulou sezónou a vezmeme v úvahu bezprecedentní situaci, bylo to intenzivní a hektické. Jsme vděční našim partnerům, kteří při nás zůstali navzdory všem potížím. Na závod jsme ale připraveni, kamion je velmi solidní a dobře vybavený, včetně nejnovějších technologií. Na Dakaru budeme znovu s chutí předvádět to nejlepší, abychom nezklamali naše partnery a fanoušky!“

Tým má velká očekávání ohledně nově implementovaných vyspělých technických řešení, kde došlo k vylapšení řady komponentů. Nákladní vozy nyní míří do přístavu Marseille v jižní Francii, odkud budou všechna zúčastněná vozidla přepravena na Arabský poloostrov.

43. Dakar začíná 3. ledna v Saúdské Arábii v Džiddě. Po soupeření na pouštích Arabského poloostrova se závodní karavana opět sešikuje 15. ledna na pobřeží Rudého moře. Trať bude pro týmy 100% nová, užijete si nádherných dun od prvního do posledního dne, divákům nabídne závod plno skalnatých kaňonů a vysokorychlostních úseků, z nichž každý prověří schopnosti nákladních vozů, pneumatik i řidičských schopností zkušených týmu.

Letos se tým KAMAZ-master zúčastní se čtyřmi závodními náklaďáky KAMAZ-43509. Mezi členy týmu patří současný šampion Dakaru – Andrey Karginov, vítěz rally Silk Road 2019 – Anton Shibalov, nebo například Ayrat Mardeev a Dmitrij Sotnikov. Oba týmy v této slavné a vyčerpávající soutěži obhajují vítězství v kategorii tahačů.


Images by Goodyear Tire & Rubber Company and KAMAZ-Avtosport