Davanti přichází s runflat pneu pro svou řadu Protura Sport

Britský výrobce pneumatik Davanti rozšířil svou řadu Protoura Sport o novou pneumatiku Protoura Sport DSP Runflat. Po rozsáhlém programu testování a vývoje nabízí tato nová UHP pneumatika schopnost jízdy i při defektu nebo ztrátě tlaku, přičemž si podle výrobce zachovává vysokou úroveň přilnavosti, výdrže a komfortu.

Pneumatika byla vyvinuta a testována podle standardů OE (originálních dílů) a odpovídají standardům prémiových pneumatik runflat. Kromě standardních požadavků na testování pneumatik runflat, jako je například standardní bubnový test, Davanti testovala tlak za několika různých podmínek a okolností.

Kromě toho byla nová pneumatika podrobena testu citlivosti RPA, který zajišťuje, že pneumatika je v mezích tolerance snímačů TPMS. Tento test určuje odchylku v obvodu mezi nahuštěným a nenahuštěným stavem u vozidel, která se spoléhají na tuto technologii pro detekci, a senzor signalizuje, že pneumatika je podhuštěná.

Vyprázdněná pneumatika zůstane připevněna k ráfku, i když je vystavena bočním silám, což vyžadují normy OE pro originální díly.

Díky samonosné vnitřní bočnici pneumatiky (která udržuje hmotnost vozidla a zachovává strukturu pneumatiky při ztrátě vzduchu v důsledku defektu) a boční a příčné podpoře zatížení při provozu s nulovým tlakem vzduchu, může pneumatika při vypouštění vzduchu pokračovat v bezpečném provozu při rychlostech až 80 km/h.

Pneumatika Protoura Sport DSP Runflat je také vybavena integrovanou ochranou ráfku, která zabraňuje poškození kola.

„Rozšíření řady Protoura Sport o technologii runflat znamená, že řidiči mohou využívat naše mimořádně výkonné pneumatiky s jistotou, že v případě defektu mají čas dojet do servisu nebo najít bezpečnou rovnou plochu pro výměnu pneumatiky,“ řekl generální ředitel společnosti Davanti Peter Cross.

„Také díky neuvěřitelné práci týmu, který zkonstruoval dezén UHP spolu s technologií runflat, máme pneumatiku, která byla vyvinuta na špičkové úrovnikterá a je měřítkem pro runflaty a nabízí výkon, kterému můžete věřit.“

Protoura Sport DSP Runflat bude k dispozici v rozměrech od 17 do 21 palců.

 
Images by Davanti Tyres