Japonské Toyo získalo ocenění Red Dot Design za svou Proxes Sport 2

Pozoruhodná pneumatika Proxes Sport 2 zaujala porotce designové soutěže Red Dot Design, zejména díky jejímu asymetrickému dezénu s diagonálními příčnými drážkami. Tyto inovativní konstrukční prvky zajišťují rovnoměrné rozložení kontaktní síly, což vede k výjimečnému brzdnému výkonu na mokrém i suchém povrchu.

Dalším esem v rukávu Toyo Tires je dvojí složení pryžové směsi pneumatiky, které využívá pružnou polymerovou matrici na vnitřní straně pro optimalizaci přilnavosti k vozovce a jedinečnou elastickou pryž na vnější straně pro maximalizaci přilnavosti.

Optimalizovaný profil bočnic pneumatiky Proxes Sport 2 byl jedním z hlavních prvků, které porotu zaujaly. Tato chytrá konstrukční inovace dokonale kontroluje obrovské síly vznikající při průjezdu zatáčkou, čímž zlepšuje celkovou stabilitu a ovladatelnost. Taková pozornost věnovaná detailům je příkladem snahy společnosti Toyo vyrábět pneumatiky, které předčí očekávání jak z hlediska vzhledu, tak z hlediska funkčnosti. 

Pneumatiku Proxes Sport 2 uvedla na trh společnost Toyo Tyres v roce 2022 a vybavila ji špičkovou nanotechnologií, která maximalizuje výkon pro pohonné jednotky s vysokým točivým momentem. Díky tomuto revolučnímu pokroku zajišťuje pneumatika Proxes Sport 2 přesné ovládání a skvělou přilnavost na mokru, čímž poskytuje vzrušující a udržitelný zážitek z jízdy. Vynikající výkon pneumatiky již byla oceněn na začátku letošního roku časopisem Auto Bild Sportscars, ktrtý jí udělil hodnocení „Dobrá“.

Proxes Sport 2 navazuje na stále prodávanou a úspěšnou Proxes Sport.

„Zaujal nás asymetrický dezén běhounu s diagonálními příčnými drážkami, které zajišťují rovnoměrné rozložení kontaktních sil a zlepšují brzdný výkon na mokré i suché vozovce,“ pochválila porotu ocenění Red Dot Award v kategorii Product Design 2023. Cena Red Dot Design Award, založená v roce 1955, se vyvinula v jednu z nejuznávanějších designérských soutěží na světě.

 

 

Images by Toyo Tire Corporation