Hankook získal významné ocenění v testu SUV pneu, letos již po čtvrté

Výrobce Hankook Tire získal letos již čtvrté ocenění od časopisu Auto Express, když se pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV umístila na 2. místě v testu pneumatik pro SUV Auto Express 2022 a získala ocenění „Doporučeno“.

Tento nový test společnosti Auto Express je vyslyšením poptávky a rostoucí popularity vozů SUV na současných silnicích. Hankook s touto SUV verzí své vítězné pneumatiky Ventus S1 evo 3 z roku 2021 velmi těsně dosáhl dvojnásobného úspěchu, když byla pneumatika S1 evo 3 SUV označena za „pneumatiku, kterou je třeba mít na mokru“ (Auto Express, 20. července 2022), a to díky dvěma vítězstvím v sekcích a slušným výsledkům v aquaplaningu. Recenze zdůrazňuje, že více než 700 zákaznických recenzí udělilo této pneumatice vysoké hodnocení 4,6/5, přičemž web Blackcircles.com komentuje: „Tato nová pneumatika se již na začátku ukazuje jako oblíbená volba, přičemž recenze chválí její přilnavost, vynikající jízdní vlastnosti a celkový výkon“.

Hankook letos získal již tři ocenění od Auto Expressu, a to ocenění Produkt roku 2022 pro mimořádně výkonnou pneumatiku Ventus S1 evo 3 a celoroční pneumatiku Kinergy 4S 2, přičemž zimní pneumatika i*cept RS 2 získala hodnocení „Doporučeno“.

Sooil Lee, generální ředitel a prezident společnosti Hankook Tire & Technology, k tomu uvedl: „Je to vynikající úspěch pro pneumatiku Ventus S1 evo 3 SUV a rozšiřuje naše ocenění na trhu SUV. Hankook je hrdý na to, že je globálním výrobcem prémiových pneumatik, a získání uznání od Auto Express dokazuje, že Hankook se zavázal k tak vysoké úrovni kvality a výkonu.“

Pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV má ve srovnání se standardními výrobky výrazně zvýšenou pevnost bočnic díky „bead packingu“, tedy použití speciálního nylonového materiálu v oblasti bočnic. Dvouvrstvá kostra a použití aramidového kompozitního materiálu snižují nežádoucí roztažnost valivého obvodu při vysokých rychlostech až o 60 % ve srovnání s předchozími dezény. Pneumatiky tak mají velmi vysokou jízdní stabilitu a přesnost řízení a také zvýšenou odolnost díky nižšímu celkovému vývinu tepla. Sportovní a dynamické vlastnosti na suché i mokré vozovce dále zvyšuje nová běhounová směs využívající vysoce výkonné přírodní pryskyřice. Díky tomu dosahuje pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV trvale vysoké úrovně výkonu v širokém rozsahu teplot a podmínek.


Images by Hankook Tire & Technology