Dvě vítězství v jednom testu: Goodyear Eagle Asymmetric 6 v Auto Bildu předčila všechny a má i titul Eco-Master

Respektovaný německý časopis Auto Bild udělil pneumatikám Eagle F1 Asymmetric 6 v rozměru 225/45R18 nejvyšší ocenění v nedávném testu letních pneumatik. Pneumatika Goodyear s ultravysokým výkonem (UHP) si vedla lépe než 49 dalších výrobků a v tomto prestižním testu se umístila na prvním místě.

Zmíněný test letních pneumatik časopisu Auto Bild hodnotil komplexní soubor vlastností na suché a mokré vozovce, přičemž se zaměřil zejména na odolnost. Testeři v laboratoři použili sofistikovaný test opotřebení oděrem, který měřil výkonnost pneumatik v průběhu času. Pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 společnosti Goodyear se stala celkovým vítězem a získala první nebo společné první místo v 10 z 12 testovacích ukazatelů a také titul Eco-Master časopisu Auto Bild.

Testeři časopisu Auto Bild u této pneumatiky ocenili „prémiový dezén s příkladným výkonem na mokrém i suchém svahu s vynikajícím kilometrovým výkonem.“ Pneumatika vynikla zejména také v kategorii opotřebení běhounu, kdy testeři zjistili, že si zachovává výkon po celou dobu životnosti pneumatiky a překonává konkurenční značky v celkovém kilometrovém výkonu. Vítěz testu Goodyear byl jedinou pneumatikou v testu, která získala pouze pozitivní hodnocení.

Pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6, která byla uvedena na trh v loňském roce, představuje oproti svému předchůdci velký krok vpřed v oblasti výkonu, bezpečnosti a účinnosti. Technologie Dry Contact Plus jí umožňuje zvětšit stopu při extrémním zatížení vozidla, čímž poskytuje konzistentní a předvídatelný výkon. Technologie Wet Braking Pro mezitím využívá inovativní pryskyřici, která řidiči poskytuje lepší přilnavost na mokré vozovce. Díky tomu je pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 vhodná jak pro výkonné automobily s ICE (spalovacími motory), tak pro větší SUV a elektromobily.

Asymmetric 6 má také řadu vlastností, které z ní dělají první pneumatiku připravenou pro UHP EV. Aerodynamicky účinnější bočnice snižuje odpor vzduchu a zvyšuje kilometrový výkon. Mezitím proměnlivý vzorek lamel působí na tlumení hluku od vozovky. Pneumatika je také certifikována pro vyšší nosnost, aby mohla sloužit trhu s elektromobily, která jsou typicky těžší.

Sonia Leneveu, ředitelka marketingu Goodyearu pro spotřebitele v Evropě, to okomentovala: „Jsme nadšeni, že pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 získala další vítězství v testu, přičemž příkladný výkon byl zdůrazněn v každém ukazateli, což vedlo k mimořádně vyváženému výsledku. Vzhledem k tomu, že řidiči stále více dbají na efektivitu a dojezd, je titul Eco-Master cennější než kdy jindy. Společnost Goodyear pokračuje ve vývoji svých pneumatik a jsme hrdí na to, že můžeme náš produkt UHP doporučit i majitelům elektromobilů.“

 

Images by The Goodyear Tire & Rubber Company