První Goodyear pro dodávky s elektrickým pohonem – RangeMax RSD

Společnost Goodyear představila svou nejnovější energeticky účinnou pneumatiku, která doplňuje její rostoucí portfolio produktů zaměřených na elektromobily. Nová pneumatika RangeMax RSD přichází jako dosud nejkompatibilnější pneumatika Goodyear pro elektromobily, navržená pro podporu firemních elektrických vozových parků.

Pokud jste někdy řídili elektromobil, jedna z prvních věcí, které si všimnete, je čirá radost z okamžitého točivého momentu, když sešlápnete plynový pedál. Je to jedna z mnoha výhod přechodu na elektrický pohon, kromě toho, že má nulové emise. Každopádně, i když potěšení a vzrušení, které s sebou přináší tak vysoký točivý moment, řidiče elektromobilů možná nikdy neomrzí, rozhodně si vybírá svou daň na pneumatikách.

Vzhledem k tomu, že počet elektromobilů na silnicích stále stoupá, společnost Goodyear tento přechod již dlouho předvídala a vyvinula několik vlastních pneumatik šitých na míru zákazníkům, kteří jezdí na plně elektrický pohon. Již v roce 2018 společnost Goodyear odhalila svou pneumatiku EfficientGrip Performance Tire with Electric Drive Technology, první pneumatiku určenou pro elektromobily, která byla zkonstruována tak, aby zvládala větší točivý moment.

Koncem roku 2021 společnost Goodyear představila také pneumatiku ElectricDrive GT navrženou jako první náhradní pneumatiku speciálně pro americké elektromobily, jako je Tesla Model Y. Tyto pneumatiky jsou nyní kompatibilní s více než 44 % bateriových elektromobilů provozovaných v USA. Společnost také zkoumá udržitelnější způsoby dodávek svých pneumatik pro elektromobily, které jsou z 90 % vyrobeny z udržitelných materiálů.

A firma Goodyear nyní představila svou nejnovější pneumatiku pro elektromobily, která je jednou z jejích dosud nejuniverzálnějších. Pneumatika je zkonstruována s technologií Treadlock, která podporuje rovnoměrné opotřebení a delší kilometry do sundání. RangeMax RSD EV je první pneumatikou určenou i pro firemní dodávky, která nese označení Goodyear „Electric Drive Ready“. Podle společnosti Goodyear bude ze začátku k dispozici v rozměru 295/75R22,5. 

Klíčové vlastnosti RangeMax RSD EV:

  • 3PMSF a M+S (celoročky pro zimu a označení jako vhodné pro bláto a sníh)
  • prémiová konstrukce pláště
  • vylepšený dezén běhounu určený pro použití s vysokým točivým momentem a optimalizovaný tvar stopy pro rovnoměrné opotřebení běhounu.

Pro užitková nákladní vozidla s označením „Electric Drive Ready“ už vyrábí firma pneumatikus onačením Endurance RSA ULT.

Pneumatiky Goodyear RangeMax RSD EV budou k dispozici ve 2. čtvrtletí 2023.

 

Images by Goodyear Tyres UK Limited