Je to válec! Po vítězství v Auto Bildu získává Bridgestone Potenza Sport prvenství i v testu Auto Zeitungu

S nejlepším hodnocením v disciplínách brzdění, ovladatelnost a bezpečnost jízdy na mokré vozovce obstála pneumatika Bridgestone Potenza Sport v porovnání s konkurencí a získala sdílené vítězství v testu letních pneumatik Auto Zeitung 2023.

Letní pneumatika UHP v rozměru 19 palců přesvědčila odborníky na testovací trati také svými „bezchybnými jízdními vlastnostmi“ a „extrémně vysokou přilnavostí“ na suchu. Vynikající výkony pneumatiky Potenza Sport jsou výsledkem inovativního vývoje pneumatik založeného na dlouholetých zkušenostech společnosti Bridgestone v oblasti závodění a partnerství s prestižními výrobci vozidel. Pneumatika UHP byla speciálně přizpůsobena potřebám náročných řidičů a poskytuje vysokou úroveň kontroly a jistoty.

„Verdikt renomovaných testovacích odborníků z Auto Zeitung nás velmi těší. Ocenění vítěz testu opět dokazuje vysokou kvalitu, s níž vyvíjíme naše nejmodernější portfolio,“ říká Steven De Bock, viceprezident pro produkty společnosti Bridgestone EMIA.

Takto vypadá Potenza Sport na Lamboghini Huracán

Kromě vynikajícího výsledku v testu časopisu Auto Zeitung prokázala pneumatika Bridgestone Potenza Sport nedávno své kvality také v testu letních sportovních pneumatik 2023 sportovních vozů časopisu Auto Bild. Díky nejlepšímu výkonu jak na mokré, tak i na suché a okružní jízdě na mokré vozovce si pneumatika UHP od společnosti Bridgestone zajistila prestižní hodnocení „příkladná“. S celkovou známkou 1,3 vykazuje podle testovacích expertů také „dobrou vyváženost, přesné chování při řízení a úctyhodné bezpečnostní výkony při aquaplaningu“.

Od svého uvedení na trh na začátku roku 2021 získala pneumatika Bridgestone Potenza Sport již devět umístění na stupních vítězů v renomovaných publikacích o testech pneumatik.

Pneumatika Bridgestone Potenza Sport nabízí nejlepší výkon ve své třídě na suchu a vynikající ovladatelnost na mokru, čímž přesvědčuje zejména v disciplínách, kde je důležitým prvkem bezpečnost. Tato prémiová pneumatika je také zkonstruována tak, aby dokázala jet déle a poskytovala vyšší kilometrový výkon než její předchůdkyně Potenza S0012.

První (sdílené) místo v testu obsadila Potenza Sport spolu s Continental SportContact7.

 

Images by Bridgestone Corporation