Falken spouští prodej samotěsnicích pneumatik, defekt si opraví samy

Příští měsíc se začne prodávat první pneumatika Falken s integrovanou technologií utěsnění pneumatik, která okamžitě zaceluje průrazy a minimalizuje riziko defektu.

Pneumatika CORESEAL, která bude zpočátku dostupná ve dvou rozměrech, využito bylo již osvědčeného celoročního dezénu Falken EUROALL SEASON AS210. Pneu zabraňuje ztrátě tlaku vzduchu v důsledku propíchnutí tím, že automaticky utěsní všechny průrazy až do hloubky pěti milimetrů v běhounu, a nabízí tak řidičům pohodlí, náklady a bezpečnost.

Patentovaná technologie CORESEAL společnosti Falken obsahuje vrstvu vysoce přilnavé, ale viskózní těsnicí hmoty na vnitřní vložce pneumatiky. Pokud dojde k propíchnutí pneumatiky, těsnicí hmota automaticky vteče do otvoru a zabrání tak další ztrátě tlaku vzduchu. CORESEAL tak zabraňuje potížím a bezpečnostním problémům spojeným s proražením pneumatiky.

„CORESEAL je jednoduchým řešením destruktivního problému,“ říká Andreas Giese, senior manažer podnikového plánování/plánování produktů ve společnosti Falken Tyre Europe. „Nyní již nemusíte měnit pneumatiku nebo čekat na silniční asistenci, ale můžete jednoduše pokračovat v cestě. CORESEAL je významným krokem k tomu, aby byly pneumatiky chytřejší a efektivnější.“

Prodej začne v Německu v červenci 2021. Prodávat se budou pneumatiky 235/55R18 104V XL, po nichž bude následovat celoroční pneumatika 225/50R17 98V XL EUROALL SEASON AS210.

Společnost Falken doporučuje u svých pneumatik CORESEAL používat systém monitorování tlaku v pneumatikách a doporučuje, aby případné propíchnutí pneumatiky stejně zkontroloval odborník.

Skupina Sumitomo Rubber Group (majitelé Falken a Dunlop) se aktivně podílí na vývoji a propagaci technologií „spareless“ (bez rezervy), které eliminují potřebu náhradních pneumatik. Kromě pneumatik CORESEAL jsme již uvedli na trh různé pneumatiky FEXM (Falken Extended Mobility Technology) s patentovanou technologií a nyní pokračuje ve vývoji technologie bezdušových pneumatik GYROBLADE, které zcela eliminují potřebu stlačeného vzduchu. Vzhledem k tomu, že tyto technologie eliminují potřebu náhradních pneumatik, tak podle výrobce přispívají nejen k úspoře zdrojů, ale také ke snížení zatížení vozidla a tím ke zlepšení spotřeby paliva.


Images by Falken Tyre Europe GmbH