GEOLANDAR A/T XD: Legendární off-roadovka je nově i ve verzi pro dodávky a náklaďáky

Nově uvedená pneumatika z legendární off-roadové řady Yokohama GEOLANDAR A/T XD je pneumatika pro pracovní nákladní vozy, ale i pro velké pickupy co musí sjet ze silnice a užitkové dodávky. Je určena pro náročné sněhové podmínky a je tvarovaná pro příplatkovou verzi s hroty, které zajistí vynikající trakci na silnici i v terénu po celý rok.

„Pneumatika A/T XD je odolná, terénní pneumatika, která byla vyrobena tak, aby vydržela zátěž, s níž se tvrdě pracující nákladní a dodávkové automobily setkávají na každém pracovišti,“ řekl Drew Dayton, senior manažer pro plánování produktů společnosti Yokohama.

Ve své podstatě jde o Geolandar LT uzpůsobenou pro pracovní vozidla.

Mezi výhody pneumatiky GEOLANDAR A/T XD patří:

Odolnost v terénu i na silnici je zajištěna technologií GEO-SHIELD od společnosti Yokohama, která se vyznačuje třívrstvou bočnicí, plným nylonovým pláštěm a vysokým natočením kostry, což zajišťuje nemilosrdnou trakci a spolehlivou ochranu. Navíc pancíř bočnice vytváří odvážný, nový vzhled a poskytuje ochranu před bočními nárazy.

Vynikajícího výkonu za každého počasí je dosaženo agresivním dezénem, který má stovky zvlněných lamel v kombinaci s optimalizovaným poměrem dutin a drážek, což zajišťuje výkonnou trakci za každého počasí. Kromě toho má pneumatika A/T XD klasifikaci pro těžké sněhové podmínky (3PMSF) a je opatřena otvory pro kolíky, které uživateli umožňují volitelnou instalaci hřebů č. 15 pro lepší trakci v zimě.

Dlouhou životnost běhounu zajišťuje široký, plochý profil pneumatiky A/T XD, který rovnoměrněji rozkládá namáhání po celé ploše běhounu a maximalizuje tak rovnoměrné opotřebení.

Zvýšená odolnost proti prořezávání a odštěpování je dosažena prostřednictvím směsi Yokohama s vysokou hustotou, která má vysoký podíl přírodního kaučuku, což zajišťuje dlouhou životnost běhounu a zvyšuje odolnost proti prořezu a odštěpení.

Pneumatika A/T XD je zpočátku k dispozici ve 21 rozměrech od 16 do 20 palců, další rozměry budou k dispozici později v průběhu roku.

Images by Yokohama Tire Corporation