Hankook Ventus bodovaly hned v několika posledních testech

Výrobce Hankook Tire dokázala se svou řadou Ventus zaujmout hned různých evropských automobilových magazínů. Osmnáctipalcová pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV se stala vítězem testu v časopise Auto Bild Allrad byla hodnocena jako příkladná. Rozhodnutí redakce se opíralo o „špičkový výkon v terénu a na suché vozovce“ (Auto Bild Allrad, 4/2022). Varianta SUV ve verzi UHP (Ultra High Performance) se rovněž ukázala jako vynikající volba do terénu s hodnocením: „dobrá trakce na sypkém štěrku a v blátivém terénu“.

„Naše společnost se zasazuje o inovativní a na budoucnost orientovaný vývoj pneumatik po celém světě. Mám proto radost z ocenění, která získaly produkty řady Ventus od různých evropských automobilových časopisů. Výsledky opět dokazují, že pneumatiky Hankook jsou pro naše zákazníky dobrou volbou,“ řekl Sooil Lee, generální ředitel a prezident společnosti Hankook Tire & Technology.

Pneumatiky Ventus S1 evo 3 a Ventus S1 evo 3 SUV jsou mimo jiné vybaveny vysoce pevným patkovým jádrem, které v kombinaci se zesílenou bočnicí zajišťuje nejen sportovní a dynamické jízdní vlastnosti, ale také vysokou jízdní stabilitu, směrovou stabilitu a přesnost řízení, zejména při vysokých rychlostech. Důraz byl kladen na další zlepšení v oblastech přilnavosti za mokra a přesnosti ovládání a řízení.

Tuto pneumatiku používá řada známých výrobců automobilů jako originální výbavu svých špičkových modelů. Auto motor und sport potvrzuje „velmi krátkou brzdnou dráhu na mokrém asfaltu, do značné míry bezpečnou ovladatelnost bez překvapení v mokrých zatáčkách“ a „bezpečnost při náhlých vyhýbacích manévrech“ (auto motor und sport, 3/2022).

Ve srovnání s úspěšným předchůdcem Ventus Prime 3 má nový Ventus Prime 4 vylepšené funkce ve všech důležitých kategoriích. Například jízdní vlastnosti a valivý odpor nové, vysoce výkonné generace byly ještě optimalizovány. Konstruktérům společnosti Hankook se také podařilo zvýšit kilometrový výkon o dobrou pětinu ve srovnání s předchůdcem. Klíčem k tomu je technologie „High Mileage Compound Technology“.

Deník Auto Bild ve svém velkém testu letních pneumatik popisuje pneumatiku Ventus Prime 4 jako „nový značkový produkt s vynikajícími jízdními vlastnostmi na suché i mokré vozovce, s krátkou brzdnou dráhou na mokru i suchu“ a „dobrým kilometrovým výkonem“ (Auto Bild, 10. března 2022).

Ventus S1 evo Z, jakožto pneumatika s mimořádně vysokým výkonem, představuje novou éru v portfoliu špičkových pneumatik společnosti. Pneumatika Ventus S1 evo Z byla vyvinuta pro náročné supersportovní vozy, které potřebují mimořádnou přilnavost a boční podporu, a nepřipouští žádné kompromisy, pokud jde o odolnost a bezpečnost. Kromě toho se tento model již používá jako originální výbava pro vozy BMW X3 M, BMW X4 M, Porsche Panamera a limitovaný model Mini John Cooper Works GP. Společnost Hankook použila pro tyto pneumatiky nově vyvinutou směs obohacenou křemíkem, a proto vulkanizace probíhá obzvláště šetrně při nízkých teplotách. Sport auto popisuje profil jako „dynamicko-sportovní“. Navíc „díky velmi dobrým opatřením proti aquaplaningu je jízda na mokré vozovce zcela bezpečná“ (sport auto, 4/2022).

Tato umístění v testech potvrzují kvalitu těchto pneumatik.

 

Images by Hankook Tire & Technology Co.,Ltd.