Goodyear EfficientGrip Performance 2 zvítězila v testu ADAC. I díky malému opotřebení

Pneumatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 získala od autoklubu ADAC nejvyšší hodnocení v jubilejním 50. testu letních pneumatik tohoto ikonického autoklubu. Test vyšel pod titulkem 50 let – 50 pneumatik.

Pneumatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 byla testery popsána jako „nesmírně dobře vyvážená“, což znamená vyrovnané výkony a jistotu v celé škále jízdních podmínek. Získala také nejlepší hodnocení za opotřebení běhounu a patřila k nejlepším v oblasti účinnosti.

Kritéria testu nyní zahrnují i hodnocení „ekologické vyváženosti“, které se na celkovém skóre podílí 30 %. To se přidává k další významné složce testu „bezpečnost jízdy“.

Pneumatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 tedy pomáhá řidičům cestovat dále a zároveň poskytuje vysokou úroveň výkonu, včetně vysokého hodnocení A v přilnavosti na mokru na evropském štítku pneumatik. Může se pochlubit o působivých 50 % vyšším kilometrovým výkonem než její předchůdkyně a o 20 % vyšším než nejbližší testovaná konkurence. Pneumatika rovněž obsahuje nejnovější technologie brzdění na mokru a stability na suchu vyvinuté společností Goodyear.

Sonia Leneveu, ředitelka marketingu pro spotřebitele v Evropě, Goodyear to ocenila slovy: „Jsme obzvláště hrdí na to, že pneumatika EfficientGrip Performance 2 nedávno získala nejvyšší hodnocení v testu ADAC ’50 let – 50 pneumatik‘. Jedná se o jeden z nejkomplexnějších testů prováděných v odvětví pneumatik a umístění na prvním místě je důkazem neúnavné práce všech zaměstnanců společnosti Goodyear na vytvoření špičkového produktu v oboru.“

V testu bylo celkem 50 pneumatik a za zmínku stojí, že jen 10 z nich obstálo. Na druhém místě se umístil Continental s modelem PremiumContact 6 a bronzovou příčku obsadil Michelin Primacy 4+.

Images by ADAC/Marc Wittkowski, Goodyear Tyres UK Limited