Test letních pneu v německém Gute Fahrt ovládl Continental se SportContact 7

Sérii testů letních pneumatik letos rozjel naplno německý automobilový časopis „Gute Fahrt“, v jejich aktuálním vydání (3/23) zvítězil ze sedmi testovaných modelů známý Continental SportContact 7.

Pneumatika SportContact 7 se umístila na prvním místě s hodnocením „vynikající“. Testováno bylo sedm modelů pneumatik o rozměru 235/35 R 19 od evropských, asijských a amerických výrobců, testovacími vozidly byly Golf GTI a Cupra Leon TSI. Po celkem devíti testech na suchém a mokrém asfaltu získala letní pneumatika od společnosti Continental známku „vynikající“ a dominovala konkurenci.

Důvodem velmi dobrého celkového hodnocení je vyváženost pneumatiky SportContact 7 na nejvyšší úrovni: Pneumatika z vývojového oddělení v Hannoveru se umístila na prvním místě v jízdních vlastnostech na suché i mokré vozovce, v brzdění na mokré i suché vozovce a v testu aquaplaningu v zatáčkách.

To se nejvíc projevilo na testovacím úseku kde byl přechod ze suché na mokrou vozovku. Zatímco vůz s pneumatikami Continental zastaví již při brzdění na suchu, konkurent se kolem něj řítí rychlostí dobrých 22 km/h a na mokru má na tachometru stále 20 km/h. „Není mnoho pneumatik, které by dokázaly nadchnout zkušeného testera pneumatik,“ píše doslova redaktor testu. „Conti SportContact 7 je jednou z nich. Zejména její výkon na mokru je měřítkem všeho a otevírá nové dimenze.“

SportContact 7 je na vavříny zvyklá, ocenění a vítezství má oprávněně celou řadu

Pneumatika SportContact 7 je vhodná zejména pro výkonnější, sportovní vozidla s elektrickým i konvenčním pohonem. Byla schválena mnoha různými výrobci vozidel a je k dispozici v rozměrech o průměru 18 až 24 palců. Pro letošní sezónu Continental naplánoval dalších 58 variant této vítězné pneu.

 
Images by Continental AG