Goodyear přináší druhou generaci letní SUV EfficientGrip 2 do Evropy. Láká na krátkou brzdnou dráhu a kilometrový nájezd

Společnost Goodyear uvedla na evropský trh svou novou letní pneumatiku SUV, SUV EfficientGrip 2. Jde o nástupce úspěšné SUV EfficientGrip. SUV EfficientGrip 2 má nabídnout výjimečný kilometrový nájezd a velmi jistou ovladatelnost na mokré i suché vozovce.

Tato nová pneumatika se bude vyrábět v 52 velikostech o rozměrech od 16 do 22 palců, které budou uvedeny na trh během příštích 12 měsíců. „SUV představují rostoucí podíl evropského vozového parku. Jsme hrdí na to, že můžeme na trh uvést tento nový produkt, který posune řidiče SUV vpřed a zároveň jim poskytne požadovaný výkon,“ uvedl Piotr Nagalski, marketingový ředitel společnosti Goodyear Europe. „S dodatečným počtem najetých kilometrů a širokou řadou velikostí s vysokými indexy zatížení jsou pneumatiky EfficientGrip 2 SUV ideálně vhodné nejen pro požadavky SUV, ale také pro elektrická vozidla.“

EfficientGrip 2 SUV nabízí o 25 procent vyšší kilometrový výkon ve srovnání se svým předchůdcem, a to díky technologii Goodyear Mileage Plus, která nabízí vysokou pružnost a flexibilitu profilu. To vede k menšímu počtu mikrotrhlin i při jízdě v obtížném terénu a v širokém teplotním rozsahu.

Tato nová pneumatika se může pochlubit kratší brzdnou dráhou na mokré vozovce díky většímu počtu podélných profilů zvyšujících přilnavost, v kombinaci s nižší tuhostí směsi, která zlepšuje odvod vody. Goodyear udává, že SUV EfficientGrip 2 má kratší brzdnou dráhu i na suché vozovce díky větší kontaktní ploše a větším žebrům uprostřed běhounu.


Images by Goodyear Tyres UK Limited