Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 jasným vítězem testu celoroček, už poněkolikáté

Auto Bild, respektovaný německý automobilový magazín s dlouholetou tradicí, zařadil pneumatiku Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 na první místo ze 151 dalších výrobků, které byly podrobeny rozsáhlému testu celoročních pneumatik pro malé vozy. Byla vybrána jako nejlepší nejen pro svůj výkon, ale také pro svou efektivitu a udržitelnost.

Časopis Auto Bild ve vydání z 29. září provedl test pneu malých vozů s vozem Volkswagen Polo na pneumatikách o rozměru 195/55 R16. Testované pneumatiky byly Goodyear, Dunlop, Bridgestone, Continental, Falken, Firestone, Hankook, Maxxis, Michelin, Nexen, Nokian, Kleber, Kumho, Toyo, Vredestein. Celkem bylo testováno 35 pneumatik, v testu bylo zveřejněno nejlepších 15 značek.

Pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 byla vyhlášena absolutním vítězem a jen jednou ze dvou testovaných pneumatik, které testeři časopisu Auto Bild ohodnotili jako „příkladné“. Je to také třetí rok po sobě, kdy se společnost Goodyear se svým modelem Vector 4Seasons Gen-3 umístila na stupni vítězů.

Výrazné skóre získala pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 za jízdní vlastnosti na suchu, kde pouze společně s pneumatikou Dunlop Sport All Season získala nejvyšší hodnocení. V ostatních oblastech nejnovější Vektory vedly u trakce, brzdění a ovladatelnosti, a to za mokra, sucha a sněhu.

Závěr testu zněl, že za mokra nabízí pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 řidičům „přesvědčivý výkon“ za všech podmínek. Pneumatika Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 získala také titul „Zelená pneumatika 2022“.

Nejenže se pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 umístila nejvýše v testu výkonnosti, ale testeři časopisu Auto Bild také zjistili, že poskytuje řidičům vynikající kilometrový výkon a nízkou míru oděru, stejně jako nízkou hmotnost a tišší zážitek z jízdy než testovaní konkurenti.

Pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 vynikla při posuzování pneumatiky, která má jak dobré vlastnosti v různých podmínkách, tak byla nejúspornější. Auto Bild dospěl k závěru, že Goodyear dokazuje, že špičkové jízdní výkony a závazek k ochraně životního prostředí se vzájemně nevylučují.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel pro region EMEA, Goodyear: „Jsme potěšeni, že jsme v testu pneumatik časopisu Auto Bild získali tak komplexní vítězství. Při navrhování pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 vyráběné v Evropě jsme chtěli, aby pneumatika vynikala v širokém spektru podmínek a zároveň byla udržitelná a pohodlná pro řidiče. Jsme rádi, že v konfrontaci s testy v reálných podmínkách se celoroční pneumatika Goodyear umístila na prvním místě již potřetí v řadě a získává historicky první Zelenou cenu časopisu Auto Bild.“


Images by Goodyear Tire & Rubber Company