Vítěz testu: Conti WinterContact TS 870 P ovládly přísný test AutoBildu

Dvě ocenění najednou: Časopisy Auto Bild Allrad a Auto Bild Sportscars udělily pneumatikám WinterContact TS 870 P v testech zimních pneumatik v roce 2022 vysoké hodnocení „Příkladné“. Zimní Continentaly zaujaly krátkou brzdnou dráhou na sněhu a mokré vozovce i sportovním a dynamickým ovládáním. WinterContact TS 870 P bodovaly také svým mimořádně úsporným valivým odporem.

WinterContact TS 870 P je nástupcem oceňované pneumatiky WinterContact TS 850 P. Při jejím vývoji společnost Continental vsadila na vylepšenou směs Cool Chili a drážky Hydro Grooves. Pro zvýšení bezpečnosti řidičů, kteří nasazují široké pneumatiky, se vývojáři odchýlili od běžného V-profilu a zvolili čtyři velké obvodové drážky mezi řadami profilových bloků.

Tato inovativní struktura běhounu přináší jasné výhody, zejména na mokrém povrchu, protože odvádí vodu z kontaktní plochy obzvláště rychle. To zlepšuje ovladatelnost, zkracuje brzdnou dráhu a zabraňuje aquaplaningu. Vývojářům se také podařilo zvýšit valivý odpor o dvě procenta a životnost pneumatiky o šestnáct procent.

„Pneumatika WinterContact TS 870 P je vhodná zejména pro majitele těžších vozidel, kteří chtějí i v zimě zajistit bezpečnost a efektivitu na silnici. To platí jak pro řidiče elektromobilů, tak pro řidiče sedanů a SUV se spalovacími motory,“ říká Andreas Schlenke, vývojář pneumatik ve společnosti Continental. „Kromě efektivních pneumatik je hlavním příslibem naší značky zejména bezpečnost a jsme hrdí na to, že tento vysoký bezpečnostní standard opět potvrdily testy časopisu Auto Bild.“


Images by Continental AG