Goodyear Vector ovládl německý test celoroček

Německý motomagazín Gute Fahrt vyhlásil pneumatiku Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 společným vítězem svého nejnovějšího testu celoročních pneumatik a nejlépe si vedla v kategorii jízd v zimním počasí.

Testující doporučili vynikající výkonnost pneumatiky na zimních silnicích a napsali, že „na sněhu se pneumatikám Goodyear Vector nikdo nevyrovná, přičemž nejnovější člen rodiny Vector zaujala i svým všestranným výkonem na suchu a mokru. V testu byl hodnocen oblíbený rozměr 235/55 R18 na vozu Volkswagen Tiguan společně s celoročními pneumatikami sedmi různých výrobců.

Výrobce má v tomto směru bohaté zkušenosti. Od vynálezu celoroční pneumatiky v roce 1985 společnost Goodyear pravidelně zdokonaluje a aktualizuje řadu Vector a zdokonaluje recept na pneumatiku, která funguje na slunci, v dešti i na sněhu.

Nejnovější verze, Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, je skutečná celoroční pneumatika, která poskytuje vynikající výkon na suchu a nízký valivý odpor a zároveň splňuje předpisy pro tří vrcholků a horské sněhové vločky (3PMSF), které jsou obvykle vyhrazeny jen pro zimní pneumatiky. Výsledkem je pneumatika, která funguje po celý rok a poskytuje řidičům spolehlivý a předvídatelný výkon, který vyžadují za jakýchkoli podmínek.

V testu Gute Fahrt byla pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 označena za „nekorunovaného krále sněhu“ v kritériích zimních testů a získala hodnocení „velmi dobrý +“2. Byla také jedinou testovanou pneumatikou, která získala nejlepší hodnocení v každé oblasti zimního testu. Při měření kritérií na mokré a suché vozovce získala pneumatika Goodyear hodnocení „Dobrý +“ a specifické hodnocení „Velmi dobrý“ za odolnost proti aquaplaningu. Pochvaly se dočkaly také jízdní vlastnosti pneumatiky na suchém i mokrém povrchu, brzdění, komfort a valivý odpor.

Celkově byla pneumatika Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 označena za společného vítěze a stala se jednou z pouhých dvou pneumatik, které získaly hodnocení „velmi dobrý“ v celém rozsahu testu.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel pro region EMEA, Goodyear: „Jsme potěšeni tímto společným vítězstvím v testu Gute Fahrt, které je nejnovějším úspěchem pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 v testu. Společnost Goodyear má na svém kontě více vítězství v celoročních testech než kterýkoli jiný výrobce3 , a to díky důslednému vývoji a zdokonalování naší technologie s cílem poskytovat produkt, který splňuje požadavky řidičů po celý rok.“

Celkově byl test velmi zaímavý, ale v zásadě nepřinesl žádné překvapení: Pneumatiky do každého počasí zůstávají kvalitou v odstupu od letních a zimních pneumatik. Společnosti Conti a Goodyear se dělí o stupně vítězů, ale kladou důrazy každá na jinou oblast. Conti je nejlepší pneumatikou pro mírně mokré zimy, zatímco Goodyear si poradí i v alpských oblastech. Přesvědčivé jsou i pneumatiky Bridgestone a s mírnými kompromisy i Pirelli.


Images by Dirk Vincken – Delius Klasing Verlag, Goodyear Tire & Rubber Company