Nová královna cest – Turanza 6 nastupuje jako vlajková loď Bridgestonu

Společnost Bridgestone představila svou novou vlajkovou loď mezi letními cestovními pneumatikami – Bridgestone Turanza 6.

Tvrdí, že tato prémiová pneumatika nabízí ve své třídě nejlepší výkon na mokré vozovce, aby pomohla řidičům zajistit bezpečnost na silnici, a zároveň poskytuje lepší udržitelnost díky vyššímu kilometrovému nájezdu a lepší palivové/energetické účinnosti.

Podle testů provedených nezávislou organizací TÜV SÜD překonává pneumatika Bridgestone Turanza 6 své konkurenty v segmentu nejlepšími výkony na mokru ve své třídě. K tomu patří i to, že je nejlepší v manévrech v zatáčkách a vynikající výkon v přímém směru.

Pneumatika Bridgestone Turanza 6 také dosahuje nejlepšího hodnocení A ve své třídě v rámci EU v přilnavosti na mokru pro celou modelovou řadu.

Společnost Bridgestone dodává, že její nejnovější vlajková pneumatika přináší o 22 % vyšší kilometrový výkon ve srovnání se svou předchůdkyní, pneumatikou Turanza T005.

Díky použití nejnovějších technologií, jako je technologie Enliten, je nová pneumatika Bridgestone Turanza 6 dokonale vhodná i pro hybridní a elektrická vozidla, kterým pomáhá optimalizovat jejich výkon.

To zahrnuje snížení už tak nízkého valivého odporu o čtyři procenta oproti předchůdci, což u EV šetří životnost baterií a řeší obavy z nedostatečného dojezdu.

Nabízí také vynikající ovládání pro řešení problémů souvisejících s jízdou elektromobilů, vyšší odolnost proti opotřebení pneumatik v důsledku vyšší hmotnosti a vyššího točivého momentu a sníženou hlučnost pro pohodlí řidiče díky téměř neexistujícímu hluku motoru elektromobilů.

Pneumatika Bridgestone Turanza 6 přináší snížení hluku při průjezdu o 2 dB v porovnání se svým předchůdcem, uvádí výrobce.

Nová pneumatika Turanza 6 společnosti Bridgestone byla vyvinuta pomocí firemní technologie Virtual Tyre Development. Ta umožňuje vytvořit a otestovat digitální verzi vyvíjené pneumatiky, což společnosti Bridgestone pomáhá předvídat, jak se bude pneumatika chovat v různých podmínkách, a to ještě před fyzickou výrobou prototypů.

Ve fázi vývoje vede tento udržitelný přístup podle společnosti Bridgestone k úspoře 21 % surovin a emisí CO2 a zároveň ke snížení počtu kilometrů a 7,7 tuny CO2 při venkovním testování.

Pneumatika Bridgestone Turanza 6, vyvinutá a vyráběná v Evropě, bude v celém regionu dostupná od ledna 2023 v širokém pokrytí – 136 rozměrů od 16 do 22 palců v náhradní letní řadě – pro osobní vozy i silniční SUV.

Tím se zvýší pokrytí poptávky o 34 nových rozměrů se zaměřením na segment pneumatik s vysokým průměrem ráfku.
Společnost Bridgestone uvádí, že v nadcházejících měsících odhalí několik partnerství s předními výrobci automobilů, kteří si vybrali pneumatiky Bridgestone Turanza 6 vyvinuté na zakázku jako originální výbavu pro své nové modely vozů.

 

Images by Bridgestone Corporation