Hankook boduje v prémiové kategorii: Ventus S1 evo Z získává cenu Red Dot Design

Vývojáři z Hankook Tire & Technology opět zaznamenali úspěch, když jeijich práce byla ocenéna vítězstvím na Red Dot Design Award 2021. Jejich Ventus S1 evo Z byla jmenován vítězem v kategorii Produktový design za vysokou kvalitu návrhářského designu. Cena Red Dot Design Award se každoročně uděluje lídrům v oboru, kteří navrhli nejlepší a inovativní produkty roku.

Oceněná pneumatika Ventus S1 evo Z je pneumatika speciálně navržená pro špičková sportovní vozidla, která maximalizuje jízdní dynamiku vozidla. Jeho asymetrický vzor běhounu spolu s minimalizovanou kontaktní oblastí zvyšuje sílu záběru a výkon v zatáčkách. Navíc jejich rozšířená šířka bočnic a středový žebrový blok zajišťují ultra efektivní odvod vody, zatímco vysoce přilnavá směs křemíku zajišťuje vysoký výkon a vynikající ovladatelnost výkonných vozů.

Ventus S1 evo Z je součástí výbavy několika ultra-vysokovýkonných vozů, včetně prémiové automobilové značky MINI, limitované edice MINI John Cooper Works GP. Pneumatika bude poprvé uvedena na evropský trh s RE pneumatikami (náhradní díly) během druhé poloviny roku 2021, poté budou následovat další regiony po celém světě.

„Je nám ctí, že jsme opět byli oceněni Red Dot Design Award. Design pneumatik je pro nás více než estetická záležitost. Náš design se rozšiřuje na výkon a kvalitu i bezpečnost našich cestujících,“ říká Jimmy Kwon, viceprezident laboratoří Hankook Tire. „Takže budeme i nadále zdokonalovat naše designové schopnosti založené na inovativních technologiích a dále posilovat naši prémiovou značku.“

Cena Red Dot Design Award, jejíž počátky sahají do roku 1955, je slavnostní předávání cen pořádané Design Center Nordrhein-Westfalen v Německu za účelem ocenění průmyslových produktů ve třech různých kategoriích:Pproduktový design, komunikační design a designový koncept. Spolu s německou cenou iF Design Award a americkým IDEA je cena Red Dot Award považována za jedno ze tří světově nejprestižnějších designových ocenění. Soutěže se zúčastňují různí přední světoví výrobci automobilů, elektroniky, módní a architektonické společnosti.

Od roku 2001 společnost Hankook Tire získala už řadu ocenění Red Dot Award. Bezhřebá zimní pneumatika I FIT a futuristická koncepční pneumatika Dyna SYNC byly oceněny na Red Dot Award v letech 2017 a 2016. V roce 2015 byla konceptová pneumatika Bokowire společnosti Hankook Tire označena jako Nejlepší z nejlepších. V roce 2019 byl UHP Ventus S1 evo 3 uznána jako vítěz a v roce 2020 získalo ocenění několik produktů, včetně i*pike RS2, Dynapro AT2 a Dynapro MT2. Letos oceněný model Ventus S1 evo tak rozšířil řadu cen, za kterými stojí návrháři z Hankooku.


Images by Hankook Tire & Technology Co.,Ltd.