Kumho boduje v testu celoroček Auto Bildu, pneu je stabilní a skvěle brzdí

Společnost Kumho porazila hned 30 konkurenčních výrobců, když s modelem Solus 4S HA32 obsadila v nejnovějším testu celoročních pneumatik časopisu Auto Bild velmi slušné páté místo. Když připočteme že Kumho vychází finančně často výhodněji než známější značky, jedná se o zajímavý nákup.

Test prestižního Auto Bildu, který se uskutečnil na dvou kontinentech, patří k nejobsáhlejším testům svého druhu a jeho výsledky jsou považovány za velmi významné jak pro evropský obchod s pneumatikami, tak pro jeho spotřebitele.

Nejméně 20 z 35 účastníků bylo vyřazeno v úvodní soutěži v brzdění na suchu a mokru, a přestože následné testy způsobily, že někteří z prvních lídrů klesli v pořadí, Kumho díky konzistentnímu bodování za všech podmínek nakonec obsadilo vysoké příčky. Testeři časopisu Auto Bild ocenili zejména stabilní jízdní vlastnosti pneumatiky HA32, dobrou trakci a krátkou brzdnou dráhu na sněhu, nízkou míru opotřebení a dobrou hospodárnost.

Na rozdíl od některých testů pneumatik, kdy jsou výrobky dodávány výrobci, ty pro testy časopisu Auto Bild časopis tajně nakupuje v běžných maloobchodních prodejnách. Zvolený rozměr byl 195/55 R16, tj. rozměr určený pro Ford Fiesta a podobné vozy, a tedy jeden z nejběžnějších v rámci evropského autoparku.

Časopis Auto Bild rovněž vychválil společnost Kumho za účinnost jejího dezénu WinterCraft WP52. Ve speciálním testu zimních pneumatik, v němž se utkalo nejméně 55 konkurenčních výrobků, získal dezén WP52 titul Eco-Meister nejen za to, že získal nejlepší hodnocení za náklady na 1 000 kilometrů, ale také za to, že dosáhl společně nejvyššího kilometrového nájezdu ze všech. Tady ovšem Kumho na nejvyšší příčky nedosáhlo.


Images by KUMHO TYRE UK