Škoda Enyaq iV bude jezdit na pneumatikách Hankook pro elektromobily

Hankook pokračuje v rozšiřování svého portfolia originální výbavy pro elektromobily tím, že na plně elektrický vůz Škoda Enyaq iV nasadí pneumatiky Ventus.

Bude vybavena modelem Ventus S1 evo 3 ev speciálně vyvinutou pro elektromobily, stejně jako na sesterském modelu koncernu Volkswagen, konkrétně na WV ID.4. Pro zajímavost jde o stejné pneu s jakými vyjede z továrny i Audi E-Tron GT. V závislosti na modelové variantě prvního plně elektrického SUV značky Škoda jsou k dispozici rozměry 1820 palců.

Pneumatika Ventus S1 evo 3 ev kombinuje nízký valivý odpor a vysokou nosnost. Enyaq iV, vybavený prémiovými pneumatikami Hankook, splňuje všechny požadavky na efektivní využití energie akumulátoru a tím i dosažení co nejvyššího dojezdu vozidla, což je stále jedno z nejdůležitějších kritérií pro elektromobily.

Současně Hankook uvádí, že pneumatika Ventus S1 evo 3 ev je s novým elektrickým SUV Škoda sladěna do posledního detailu, zekména se soustředili na bezpečnost související s vyšší hmotností vozidla.

Hankook vybavil na zakázku navrženou pneumatiku pro elektromobily dvouvrstvou kostrou z vysoce výkonných vláken. Nabízí velmi vysokou stabilitu a zajišťuje nízkou vlastní hmotnost vzhledem ke svým rozměrům.

Další důležitou vlastností pneumatiky Ventus S1 evo 3 ev je speciální směs běhounu. Ta s jistotou řeší velmi vysoké točivé momenty, které jsou pro elektromobily jedinečné, a zároveň zajišťuje vynikající přilnavost na mokru i na suchu. Valivý odpor zůstává po celou dobu nízký.

Zvláštností 20palcového rozměru se sníženou výškou bočnic je dodatečné zesílení na bázi oceli v oblasti patky, které přispívá k ještě vyšší tuhosti bočnic. Kromě přesného usazení pneumatiky na ráfku je tak zajištěna mimořádně sportovní a přímá odezva řízení.


Images by ŠKODA AUTO a.s. and Hankook Tire & Technology